Ζαρόπουλος : «Μόνο θετικός είναι ο ανταγωνισμός, όταν αυτός είναι υγιής»

Συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο site της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ο νεαρός τερματοφύλακας Μιχάλης Ζαρόπουλος. Ο ταλαντούχος γκολκήπερ μιλάει για τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στην ξανθιώτικη ομάδα, για τον ανταγωνισμό στην θέση κάτω από τα δοκάρια, για την φετινή σεζόν αλλά και για τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό έναν τερματοφύλακα…

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα 2 χρόνια παρουσίας σου στην επαγγελματική ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ;
Οι συνθήκες είναι ιδανικές για όλους τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά προσφέρει πράγματα, που ομάδες της Superleague, μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού, μπορούν να προσφέρουν.

Την σεζόν που πέρασε πραγματοποιούσες προπονήσεις στην επαγγελματική ομάδα αλλά αγωνιζόσουν με την ομάδα Νέων…
Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη, απαιτεί πολύ περισσότερη υπομονή από ότι άλλες θέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνιζόμουν με την ομάδα Νέων για να διατηρούμαι σε φόρμα και δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος, όταν μου δοθεί η ευκαιρία στην SKODA ΞΑΝΘΗ.

Υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες στην SKODA ΞΑΝΘΗ κι εσύ μαζί με τον Λοντίγκιν προέρχεστε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας…
Αυτό τα λέει όλα. Είναι ένα στοιχείο που φανερώνει την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και νομίζω ότι αυτό, δεν είναι τυχαίο. Δεν είμαστε μόνο οι δύο τερματοφύλακες που προερχόμαστε από την Κ-20, υπάρχουν πολλά παιδιά. Αν δει κανείς το ρόστερ της ομάδας θα καταλάβει.

Φέτος η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε δύο σερί. Στο ένα ήταν αήττητη για 10 αγωνιστικές και στο άλλο πέρασε καιρός για να κερδίσει. Που αποδίδεις εσύ τα δύο αυτά σερί της ομάδας;
Το «κλειδί της επιτυχίας» στο καλό μας σερί, εκτός από το γεγονός του καλού και ποιοτικού συνόλου – ήταν ότι ήμασταν μέσα στα αποδυτήρια μια «οικογένεια». Και οι «παλιότεροι» ποδοσφαιριστές αλλά κι αυτοί που ήρθαν φέτος ήταν πολύ καλοί χαρακτήρες. Φτιάξαμε ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό και «οικογενειακό» σύνολο. Νομίζω όμως ότι «πληρώσαμε» την απειρία της ομάδας φέτος στο αρνητικό μας σερί. Η SKODA ΞΑΝΘΗ διαθέτει πολλούς νέους παίκτες αλλά όπως είπα και πριν, αυτή η «οικογένεια» έκανε την διαφορά. Ο ένας βοήθησε ο τον άλλον κι έστω και στις τελευταίες αγωνιστικές, βγήκε η ομάδα από τις δυσκολίες και πήρε τους βαθμούς κερδίζοντας την παραμονή.

Πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός για την θέση Νο 1;
Οι τερματοφύλακες που διαθέτει η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι πολύ καλοί. Αυτό είναι θετικό γιατί όσο πιο ψηλό επίπεδο έχεις να ανταγωνιστείς τόσο καλύτερος γίνεσαι. Μαθαίνουμε πράγματα από τους πιο έμπειρους Λυμπερόπουλο – Βιβιανί καθημερινά. Μόνο θετικός είναι ο ανταγωνισμός, όταν αυτός είναι – πάντα – υγιής.

Ποια στοιχεία κάνουν ξεχωριστό έναν τερματοφύλακα για σένα;
Νομίζω πως χρειάζεται να έχει δυνατή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς. Δουλειά καθημερινή, χωρίς επανάπαυση, ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά και για τον τερματοφύλακα αλλά και για την ομάδα.

Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που θαυμάζεις;
Από τον χώρο του ποδοσφαίρου τον Κασίγιας. Είναι μία σπουδαία προσωπικότητα για μένα γιατί δεν καταφέρνει μόνο να αγωνίζεται σε μία τοπ ομάδα αλλά γιατί έχει διάρκεια. Και την έχει αυτήν την διάρκεια για πολλά χρόνια στο υψηλότατο επίπεδο.

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
Τα πρωινά συνήθως πηγαίνω για καφέ με φίλους και συμπαίκτες μου και μετά την προπόνηση σπίτι προσπαθώ να χαλαρώσω και ασχολούμαι με το internet.

Σχόλια