Φορτούνης : «Γιατί δεν πήγα στον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Φορτούνης, ο 19χρονος που κάνει καριέρα στην Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας, είναι το νέο πρόσωπο που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική μας, ενόψει του φιλικού με το Βέλγιο. Για την Εθνική μας ποδοσφαίρου και το Euro, αλλά και για τα σχέδια και τα όνειρά του μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο διεθνής άσσος.

Όπως είπε στην Δέσποινα Μπαρδάκου, η είδηση ότι ο Φερνάντο Σάντος τον συμπεριέλαβε στην Εθνική για το Euro 2012, ήταν κάτι που δεν περίμενε: «Είχα μόνο μία συμμετοχή έως τώρα. Σίγουρα η κλήση του κυρίου Σάντος ήταν κάτι πολύ ευχάριστο και με έκανε να νιώσω πάρα πολύ όμορφα», δήλωσε.

Για την πρώτη χρονιά τους στο εξωτερικό, την χαρακτήρισε «πάρα πολύ ωραία, παρά το γεγονός ότι στην αρχή τα πράγματα «ήταν λίγο δύσκολα», όμως «όσο περνούσε ο καιρός μέσα από τις προπονήσεις γινόμουν όλο και καλύτερος. Ήταν και οι γονείς μου κοντά μου. Τα πράγματα εκεί ήταν δύσκολα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αλλά σιγά-σιγά πήγαινα όλο και καλύτερα».

Η Καϊζερσλάουτερν υποβιβάστηκε. Άξιζε τέτοια τύχη;

«Σίγουρα δεν αξίζαμε κάτι τέτοιο γιατί στον πρώτο γύρο ήμασταν σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας. Παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Πέσαμε. Τι να γίνει. Κοιτάμε τώρα μπροστά».

Ήταν γνωστό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη για σένα. Σε σένα  έφτασε ποτέ πρόταση των πρωταθλητών;

«Τώρα με γυρίζεις πίσω. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου τρία χρόνια. Κάτι πήγε να γίνει πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν έγινε εγώ πήγα στη Γερμανία. Τώρα κοιτάω την ομάδα μου. Για να σου δώσω να καταλάβεις σου λέω ότι επίσημα είχαν προσεγγίσει πέρυσι τον Αστέρα αλλά δεν τα έβρισκαν οι δύο ομάδες. Εγώ δεν έκανα καμία συζήτηση  για το οικονομικό κομμάτι ή  για τα χρόνια. Δεν τα βρήκαν οι ομάδες κι έτσι δεν προχώρησε το θέμα».

Ξεκίνησες από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Γιατί δεν έμεινες;

«Ήμουν εκεί από 13 έως 15 ετών. Τότε  εγώ και άλλα παιδιά όπως ο Φετφατζίδης, δεν έπαιζαν στον Ολυμπιακό. Εγώ ήθελα να αγωνίζομαι. Έφυγα κι έτσι άλλαξαν τα πράγματα».

Θα γύρναγες στην Ελλάδα; Είναι αλήθεια ότι αποχωρείς από την Καϊζερσλάουτερν;

«Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτή τη στιγμή. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα μου, θα δούμε».

Τι λένε οι Γερμανοί για τους Έλληνες; Ένιωσες ποτέ ότι σε  προσέβαλαν;

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είμαστε και στα καλύτερά μας. Κάποιες φορές οι συμπαίκτες μου, μου κάνουν διάφορες ερωτήσεις. Φυσικό γιατί οι ειδήσεις, μας αναφέρουν συνέχεια. Δεν είναι κι ότι καλύτερο αυτό που γίνεται. Κάποιες στιγμές με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα και ότι θα πάνε στο τέλος όλα καλά».

Πόσο ψηλά θα φτάσει η εθνική στο Euro 2012;

«Το πόσο ψηλά θα φτάσει εξαρτάται από εμάς τους παίκτες. πιστεύω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε την πρώτη φάση. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος. Τα τρία συγκεκριμένα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ό,τι μας βγει».

Σε ποια ελληνική ομάδα θα ήθελες εάν επέστρεφες να αγωνιστείς;

«Όπου προκύψει. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Όμως όπως σας είπα και προηγουμένως τώρα που μιλάμε έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και είμαι εκεί».

Σε ποια μεγάλη ομάδα σε ταξιδεύουν τα όνειρα σου;

«Στην ομάδα της Μπάγερν».

Σχόλια