Ξύδας: «Νόμιζα πως δε θα τα καταφέρω, όμως το πείσμα να φτάσω εκεί που θέλω με κάνε να δω αλλιώς τα πράγματα»

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή του επαγγελματικού του συμβολαίου με την ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής, ο νεαρός χιώτης επιθετικός, Γιώργος Ξύδας μίλησε στο sportschios.gr.

Αναλυτικά:

Γιώργο, πως αισθάνεσαι μετά την υπογραφή του επαγγελματικού σου συμβολαίου;

Για μένα αυτό το συμβόλαιο είναι μια επιβράβευση των κόπων μου μέχρι τώρα και προφανώς χαίρομαι που η προσπάθεια μου ανταμείβεται! Είναι απίστευτο να νιώθεις ότι έχεις την ευκαιρία να κάνεις τα ονειρα σου πραγματικότητα! Γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον κύριο Γαβαλα, τον κύριο Ρίππη και φυσικά τον κύριο Πελέκη, καθώς και τον κύριο Καρτάλη, αφού χάρη σε αυτούς θα έχω αυτή την ευκαιρία.

Έχει χρειαστεί να κάνεις θυσίες για το ποδόσφαιρο;

Μόνο που από 16 χρονών έπρεπε να αφήσω το σπίτι και τους δικούς μου ανθρώπους και να πάω να ζήσω μόνος σε ένα άλλο μέρος, για μένα υπήρξε μεγάλο στοίχημα. Νόμιζα πως δε θα τα καταφέρω, όμως το πείσμα να φτάσω εκεί που θέλω με κάνε να δω αλλιώς τα πράγματα!

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας K20 της Καλλονής;

Ο στόχος της K20 ειναι να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο σε επαγγελματικά προτυπα όπως κ γίνετε ώστε ένας ένας ποδοσφαιριστής που ειναι ένα βήμα πριν την πρώτη ομαδα να ειναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο επίπεδο της.

Σχολείο και ποδόσφαιρο πιστεύεις ότι μπορούν να συνδυαστούν;

Σχολείο και ποδόσφαιρο για μένα είναι δύο διαφορετικές κατηγοριες! Δε θα μπορούσα να διαπρεψω και στις δύο δυστυχώς γιατί από πολύ μικρός πάντα το σχολείο ήταν σε δεύτερη μοίρα για μένα, ειχα πάθος με τη μπαλα και δεν το έκρυβα. Υπό άλλες συνθήκες όμως πιστεύω ότι αν θες μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο!

Πως σε επηρεάζει η οικογένεια σου;

Τι να πω τώρα για την οικογενεια μου; Όλα τα χρωστάω σ αυτούς. Αν δεν είχα τη στήριξη τους, την αγάπη και το κουράγιο που επαιρνα στα δύσκολα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κυρίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο προπονητή και πατέρα μου, Σ.Ξυδα, για τις θυσίες που έχει κάνει αυτός για να είμαι εγώ τώρα επαγγελματίας ποδοσφαιριστης.

Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο πρωταθλητής στο φετινό πρωτάθλημα της Χίου;

Σχετικά με το χιώτικο πρωτάθλημα, προφανώς και θα ήθελα να ξαναδώ πρωταθλήτρια την προηγούμενη ομάδα μου των Ηρακλή θυμιανων που και φέτος διεκδικεί κύπελλο και πρωταθλημα με αξιώσεις! Υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα για τον Κανάρη αλλά πιστευω πως υπάρχει δρόμος ακόμα για να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Πόσο επηρεάζει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή ειναι να φτάσει οσο ποιο γίνετε ποιο ψηλά στα όνειρα που κανει γιαυτο που αγαπάει,στην καλλονη μας έχουν μάθει οι προπονητές μας να δουλεύουμε σκληρά κ ν μην επηρεαζόμαστε απο τα γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου είτε ειναι άσχημα είτε ομορφα!!! Ελπίζω να αλλάξουν κάποια πράγματα για καλο το δικό μας αλλά κ τις επόμενες γενιές που έρχονται.

Πες μας τα όνειρά σου για το μέλλον.

Ονειρα πολλά και διόλου εύκολα. Σας είπα η ουσιαστική προσπάθεια τώρα αρχίζει, για να ξεχωρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις κοτσια! Για την ώρα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ με την φανέλα της Καλλονής που με ανέδειξε και να παίξω στη SUPER LEAGUE.

Σχόλια