Μ. Βλάχος: «Αν στηρίξουμε τα νέα παιδιά, θα είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο»

Ο Μιχάλης Βλάχος τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις ακαδημίες και τα νέα παιδιά, ενώ αναφέρθηκε στην ΑΕΚ αλλά και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό που του έκανε εντύπωση στο πέρασμά του από τα αγγλικά γήπεδα, ήταν ότι οι «μικρές» ομάδες – κάτω των 20 και των 17 – έκαναν προετοιμασία μαζί με την πρώτη ομάδα, έτσι ώστε να δουλεύουν πάνω στο ίδιο σύστημα και τα νέα παιδιά να μπορούν άμεσα να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΝοvaΣΠΟΡ-FM 94,6:

Σχετικά με τις ακαδημίες της ΑΕΚ και τη γενικότερη κατάσταση στην ομάδα:

«Στην ΑΕΚ έχουν αλλάξει τα πράγματα. Προσπαθούμε βήμα-βήμα να κάνουμε κάτι καλό, να στηρίξουμε τα νέα παιδιά και να τα κάνουμε καλύτερους αθλητές και ανθρώπους. 
Τα τελευταία χρόνια η ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά με την είσοδο του κ. Μελισσανίδη ευελπιστώ ότι σε 2-3 χρόνια και στις ακαδημίες θα έχουμε φτάσει σε ευρωπαϊκά επίπεδα. Άνθρωποι όπως ο Μπάγεβιτς, ο Λυμπερόπουλος, ο Ζήκος, ο Μητροτάσος έχουν βάλει τη σφραγίδα τους και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της ΑΕΚ. 

Η ομάδα ήταν θέμα χρόνου να ανέβει από τη Football League 2 και το θέμα είναι την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική να κάνει μια καλή πορεία και να επιστρέψει στην Α’ Κατηγορία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και προσθήκες για να ανέβει η ομάδα στη Super League».

Για την παρουσία του ως ποδοσφαιριστή στην Αγγλία και τις διαφορές σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο το βλέπουν σα διασκέδαση, από τους ποδοσφαιριστές ως τους οπαδούς. Υπάρχουν πολύ καλές υποδομές που εξυπηρετούν τον ποδοσφαιριστή για να προσφέρει τα μέγιστα. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι οι «μικρές» ομάδες – κάτω των 20 και των 17 – έκαναν προετοιμασία μαζί με την πρώτη ομάδα, έτσι ώστε να δουλεύουν πάνω στο ίδιο σύστημα και τα νέα παιδιά να μπορούν άμεσα να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League:

«Ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ καλός, έχει πλουραλισμό με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για μένα η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Παναθηναϊκός, παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και νεαρά ταλαντούχα παιδιά. Αν στηρίξουμε τα νέα παιδιά θα είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο».

Σχόλια