ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΠΕΛΚΑΣ, ΠΟΠΟΒΙΤΣ: «Θα βγούμε δυνατότεροι και καλύτεροι»

Oι τρεις πολλά υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές, Στέλιος Ποζατζίδης, Δημήτρης Πόποβιτς και Δημήτρης Πέλκας, που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ως “δανεικοί” από τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκαν στη πορεία τους, αλλά και στους ανθρώπους που τους βοήθησαν στην εξέλιξη τους.

– Και οι τρεις είστε νέοι παίκτες και γνωρίζεστε πολύ καιρό.Είδαμε οτι στον ΠΑΟΚ δεν σας δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Σας επηρέασε αυτό στην εξέλιξη σας;

Ποζατζίδης: “Ναι, πιστεύω είναι λογικό να μας επηρεάσει διότι εκεί που περιμέναμε να πάρουμε ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ δεν μας δόθηκαν και γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερα  τώρα που είμαστε στον Απόλλων υπό μορφή δανεισμού. Θα μας βοηθήσει…”.

– Δημήτρη Πέλκα, εσύ ήσουν ο πρώτος που πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία για να έχετε παιχνίδια στα πόδια σας;

Πέλκας:  ”Εγώ είμαι ήδη εκεί από το καλοκαίρι και πιστεύω πως μαζί με τα παιδιά που θα έρθουν τώρα θα ενωθούμε περισσότερο και θα αποδώσουμε καλύτερα”.

Πόποβιτς : “Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίρνει ευκαιρίες. Στον ΠΑΟΚ και στον Πλατανιά δεν μπόρεσα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θα με βοηθήσει αρκετά τώρα”.

– Στέλιο, πριν τον ΠΑΟΚ έπαιζες στον Αχιλλέα Περαίας. Πιστεύεις  ότι  η διοίκηση και οι προπονητές έπαιξαν ρόλο στη μεταγραφή σου;

Ποζατζίδης: “Ο Αχιλλέας Περαίας είναι ένας σύλλογος που αγαπώ και σέβομαι. Αυτός που με βοήθησε περισσότερο ήταν ο προπονητής μου Χάρης Παπουλίδης”.

– Όταν κληθήκατε να φορέσετε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο ποια ήταν τα συναισθήματα σας;

Πόποβιτς: “Για μένα η εθνική είναι ένα κίνητρο. Τεράστια η χαρά μου όταν με κάλεσαν για πρώτη φορά”.

Πέλκας: “Μεγάλη τιμή για έναν νέο ποδοσφαιριστή να καλείται στην εθνική. Ειδικά όταν σκόραρα για πρώτη φορά ένιωσα μεγάλη χαρά”.

– Και οι τρεις έχετε αγωνιστεί δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες, πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν νέο παίκτη;

Ποζατζίδης: “Παίρνεις  πολλά πράγματα και εμπειρίες  από τέτοιους παίκτες, ενώ σε βοηθούν και να βελτιωθείς μέσα στο γήπεδο”.

– Δημήτρη Πέλκα, σκόραρες για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο περσινό παιχνίδι με τη Μπνέι Γιεχούντα και τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη τη περίοδο είχαν πέσει πάνω σου. Πόσο σε επηρέασε αυτό;

Πέλκας: “Το να σκοράρεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη τιμή, αλλά όλο αυτό που έγινε με τη δημοσιότητα μου προκάλεσε κακό. Θα προτιμούσα να προχωρήσω αργά και σταθερά, παρά με ένα γκολ, που δημιουργεί μεγάλες  απαιτήσεις από πολύ νωρίς…”.

– Δημήτρη Πόποβιτς,με τον δανεισμό σου στον Πλατανιά πήρες κάποια παιχνίδια. Πως ήταν τα πράγματα στα Χανιά;

Πόποβιτς: “Πήρα μεταγραφή εκεί, ελπίζοντας να παίξω περισσότερο, όμως οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστώ εγώ και κατ’ επέκταση η απόδοση μου”.

– Με το δανεισμό στον Απόλλωνα πιστεύετε θα βγείτε δυνατότεροι;

Πέλκας: “Φυσικά! Αν πάρουμε ‘γεμάτα’ παιχνίδια, αυτό θα μας βοηθήσει αρκετά, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν μπορείς να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό στα δέκα λεπτά που θα αγωνιστείς…”.

– Αν μένατε αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ θα αποδίδατε καλύτερα;

Πέλκας: “Με τον δανεισμό μου στον Απόλλωνα έπαιξα σε αρκετά παιχνίδια και αυτό με βοήθησε ώστε να εξελιχθώ περισσότερο. Αν συνέχιζε στον ΠΑΟΚ θα κινδύνευα να μείνω στάσιμος. Δεν μπορούσα να προπονούμαι κάθε μέρα για λίγο χρόνο συμμετοχής”.

Ποζατζίδης: “Είναι προτιμότερο να νιώθεις σημαντικός για την ομάδα σου και να ξέρεις ότι ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται, παρά να ξέρεις ότι μόνο αν κάποιος από την ομάδα τραυματιστεί μπορεί να είσαι εσύ που θα τον αντικαταστήσεις”.

– Ποια είναι η πιο σημαντική σας στιγμή στο ποδόσφαιρο;

Πέλκας: “Η πρώτη μου εμφάνιση στη Τούμπα και η κλήση μου στην εθνική ομάδα”.

Πόποβιτς: “Η κλήση στην εθνική με ανέβασε σαν παίκτη και σαν άνθρωπο”.

– Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σας βοήθησε και ήταν δίπλα σας σ’ αυτό που κάνετε;

Πέλκας: “Για μένα ήταν η οικογένεια μου πρώτα και μετά οι προπονητές”.

Πόποβιτς: “Όταν πρωτοξεκίνησα πολλοί άνθρωποι ήταν δίπλα στη προσπάθεια μου”.

Ποζατζίδης: “Οι προπονητές ήταν αυτοί που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μου”.

– Ποια είναι τα πρότυπα σας;

Πόποβιτς: “Ο Βιερίνια, επειδή έχουμε κοινό τρόπο παιχνιδιού”.

Ποζατζίδης: “Ο Γκάρεθ Μπέιλ”.

Πέλκας: “Ο Ζινεντίν Ζιντάν”.
– Ποιες είναι οι θυσίες που κάνετε για να φτάσετε εδώ που είστε τώρα;

Ποζατζίδης: “Οι θυσίες είναι καθημερινές, περνάς λιγότερες ώρες με την οικογένεια, όπως και με τους φίλους σου. Άλλη μια θυσία είναι και το σχολείο, εγώ για καλό μου μπόρεσα και πέρασα ΤΕΦΑΑ, αλλά δεν μπόρεσα ούτε μία φορά να πάω και να παρακολουθήσω”.

Πέλκας: “Είναι αρκετά δύσκολα, πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα για να γίνεις αυτό που θέλεις”.

Πόποβιτς: “Πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα. Το σχολείο, τα φροντιστήρια και την οικογένεια σου.Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις όλα”.

– Το πρωτάθλημα της Football League πως το βλέπετε;

Πέλκας:” Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και πιο «σκληρό», αλλά σαφώς είναι κατώτερο από τη μεγάλη κατηγορία. Οι  προπονήσεις που έκανα στον ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, ήταν πολύ χαλαρές. Αυτό, όμως, γινόταν γιατί είχε πολλές υποχρεώσεις ο σύλλογος”.

Ποζατζίδης: “Πιστεύω είναι πολύ πιο δυνατό το πρωτάθλημα αυτό, γιατί όλοι κυνηγάνε την άνοδο και οι ομάδες έχουν απαιτήσεις από τους παίκτες”.

Πόποβιτς: “Δύσκολο πρωτάθλημα η Football League, αλλά πιστεύω ότι από εκεί θα βγούμε δυνατότεροι και καλύτεροι”.

Πηγή:www.arenafm.gr(ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΠΑΣ)

Σχόλια