ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΙΟΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ επισκέφτηκε χτες το απόγευμα ο Βαγγέλης Σάμιος. Ο τεχνικός της ομάδας Κ-20 του Παναθηναϊκού ανέλυσε στους σπουδαστές της σχολής τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας των «πρασίνων».

Στην αρχή της ομιλίας του ο 52χρονος προπονητής, τόνισε πως στόχος των υπευθύνων είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας για όλα τα παιδιά. Πέρα από το αυτονόητο, τη βελτίωση των τεχνικών, φυσικών και τακτικών χαρακτηριστικών δηλαδή, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να περάσουν σωστές αρχές στα παιδία ώστε να αποτελέσουν υγιές κομμάτι της κοινωνίας, ακόμη κι αν, κάποια από αυτά, δεν ασχοληθούν τελικά με το ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Σάμιος ο οποίος εργάζεται στην ακαδημία των πρασίνων από το 2006, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Σαμαρά. Σε σχετική ερώτηση η οποία του έγινε δήλωσε πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο τα τελευταία δύο χρόνια, το επίπεδο της ακαδημίας έχει ανέβει. Σε αυτή τη βελτίωση σημαντικό ρόλο έχει παίξει η εφαρμογή ενιαίου προπονητικού προγράμματος από τον κ. Σαμαρά.

Όσον αφορά την ποδοσφαιρική φιλοσοφία την οποία θέλουν να περάσουν στα νεαρά ταλέντα, υπογράμμισε πως στόχος τους είναι η εκμάθηση ενός επιθετικού και πιο ελεύθερου τρόπου παιχνιδιού, ο οποίος μπορεί να αναδείξει το ατομικό ταλέντο του κάθε ποδοσφαιριστή.

Το σύστημα το οποίο εφαρμόζεται από την Κ-11 μέχρι και την πρώτη ομάδα του συλλόγου είναι το 4-3-3, σήμα κατατεθέν του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ενώ η μεγάλη πρωτοτυπία του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός πως από τη φετινή χρονιά δεν είναι η ακαδημία η οποία πρέπει να προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού της πρώτης ομάδας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Του Στέφανου Νικολάου από το minifootballnews.gr

Σχόλια