«Να χτίσουμε ομάδα ώστε να μείνουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη»

Διατεθειμένος να υπερασπιστεί τον σχεδιασμό της Επισκοπής για παραγωγή ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες της ομάδας δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Ανυφαντάκης.

Αρχικά, ο προπονητής της κρητικής ομάδας ρωτήθηκε για τη βαθμολογική θέση της ομάδας, η οποία είναι πρωτοπόρος στον νότιο όμιλο της Football League μετά από πέντε αγωνιστικές.

«Είναι πολύ νωρίς, αλλά εμείς θέλουμε ομάδα με μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικα και στη συνέχεια ανέφερε το πλάνο του συλλόγου: «Έχει να κάνει με το σχεδιασμό των Ακαδημιών που στοχεύουμε να ανεβάσουμε παίκτες από την under 17 και under 19 στην επαγγελματική ομάδα.

Η φιλοσοφία είναι ιδία στους προπονητές όλων των ομάδων του συλλόγου. Θέλουμε ένα ποσοστό 30-40 τοις εκατό να προέρχεται από αυτά τα παιδιά τα επόμενα χρόνια. Έχουμε κάνει βήματα. Από τους 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι 18 είναι κρητικοί. Στοχεύουμε ώστε οι δυο τουλάχιστον από αυτούς που είναι στις Ακαδημίες να στελεχώσουν την ομάδα μέχρι 2015-16».

Όταν του ζητήθηκε να προβλέψει σε ποια κατηγορία θα βρίσκεται η ομάδα του εκείνη τη σεζόν, τόνισε: «Η προτεραιότητα μας είναι αυτή που είπα, να είμαστε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ο εκπρόσωπος του Ρέθυμνου. Φιλοδοξούμε να έρθει πίσω κόσμος του Ρεθύμνου που χάθηκε αυτά τα χρόνια. Έχουμε 1000-1500 άτομα που έρχονται στο γήπεδο, αλλά θέλουμε να μας αγκαλιάσει ο νομός».

Σε όσους προβλέπουν ότι η Επισκοπή θα ανέβει γρήγορα τις κατηγορίες μέχρι να φτάσει στη Superleague, έχοντας και τη στήριξη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τόνισε: «Είναι κοντά στον νόμο, κοντά στο νησί, κοντά στην Ελλαδα. Εμείς θέλουμε να χτίσουμε ομάδα που θα μείνει πολλά χρόνια όχι να ανεβούμε γρήγορα τις κατηγορίες και να μην υπάρχουμε μετά από πέντε χρόνια στον ποδοσφαιρικό χάρτη».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι πιθανόν να χτιστούν σύντομα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις. «Στόχος να φτιάξουμε δυο βοηθητικά δίπλα από το γήπεδο μας», κατέληξε.

Σχόλια