Γιώργος Σπανουδάκης, ο «μίνι Μέσι» της Γερμανίας

ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ…

Στο πλαίσιο της υπερβολής που διακρίνει τα ΜΜΕ κάθε χώρας όταν αναφέρονται σε ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας που έχουν αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον, στη Γερμανία υποδέχτηκαν τον «μίνι Μέσι» με το ονοματεπώνυμο Γιώργος Σπανουδάκης και στην εθνική ομάδα Κ-16 της χώρας τους.

Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής, μοναδικός Ελληνας που έχει απομείνει στις ομάδες των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, είχε μετρήσει ήδη τρεις συμμετοχές με την ομάδα Κ-15 της Γερμανίας και την περασμένη Πέμπτη έπαιξε στο 4-0 της ομάδας Κ-16 των «αετών» επί της αντίστοιχης της Ρωσίας στην Ιένα. Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο, ανεξάρτητα απ’ το ότι έκανε καλή πρεμιέρα και από πλευράς απόδοσης, ώστε ο τίτλος «Μίνι Μέσι για τη Γερμανία» να επιλεγεί από γερμανική εφημερίδα.

Από το 2009 που μετακινήθηκε απ’ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στη «Μασία», o γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 1998 στο Ρίζελσχαϊμ συμπατριώτης μας βάζει τις (καλές αν μη τι… καταλανικό άλλο) βάσεις για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής (χαφ παίζει). Βεβαίως και έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα μας, ουδέν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά όσο ανεβαίνει τα σκαλιά των κλιμακίων των γερμανικών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, η προτεραιότητά του θα παραμένει η Γερμανία.

Ο,τι ισχύει δηλαδή και για άλλα ελληνόπουλα που γεννήθηκαν στη Γερμανία και παίζουν ήδη στις μικρές εθνικές ομάδες αυτής. Τη συγκεκριμένη στιγμή στην Κ-16 της Γερμανίας αγωνίζεται ο χαφ της Σάλκε, Παντελής Σαχπαζίδης (9-1-1998), και στην Κ-20 ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος (26-4-1994). Αμφότεροι δεν έχουν προβληθεί απ’ τα γερμανικά ΜΜΕ τόσο όσο ο Γιώργος Σπανουδάκης, η εξήγηση, όμως, είναι απλή.

Ο τελευταίος έχει την τύχη να διαθέτει αυξημένη εμπορικότητα γύρω απ’ το όνομά του ένεκα της ποδοσφαιρικής καλλιέργειάς του στον σύλλογο που έχει αναδείξει πολλούς εξαιρετικής ποιότητας ποδοσφαιριστές απ’ τα σπλάχνα του. «Πουλάει» απ’ τα δεκατέσσερα χρόνια του, στα… πόδια του είναι να κρατήσει μάτια και αυτιά κλειστά σε τέτοιες συγκρίσεις και να συνεχίσει την πορεία του.

Σχόλια