«Κλειδί η σταθερότητα»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, μίλησε στο epo.gr για τους δύο προσεχείς εκτός έδρας αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Τουρκία (11/10) και τη Μάλτα (15/10), στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013/15.

«Αρχίζουμε το νέο κύκλο παιχνιδιών στην Αττάλεια με την Τουρκία, μια ομάδα που έχει πολύ καλά στοιχεία. Είναι γρήγορη από το κέντρο και μπροστά και διαθέτει παίκτες ποιοτικούς. Τα πρώτα της αποτελέσματα ήταν άτυχα, καθώς στο ματς με την Πολωνία, στο οποίο γνώρισε την ήττα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη, ενώ με τη Σουηδία δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να μας πιέσουν από τα πρώτα λεπτά, γιατί δεν έχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Η ομάδα μας θα παίξει, όπως κάνει πάντα, για τη νίκη. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε έτσι απλά, η νίκη απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους είναι μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ομάδας μας.

Ξεκινήσαμε με μια πολύ καλή εμφάνιση και ευρεία νίκη επί της Μάλτας. Ανεξαρτήτως της δυναμικότητας της πρώτης αντιπάλου μας, αντιμετωπίσαμε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με σοβαρότητα και βγάλαμε στο γήπεδο τα στοιχεία που είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις.

Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και βελτιώσουμε κάποια σημεία, θα βρεθούμε κοντά στο στόχο της κατάληψης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα. Ο όμιλός μας είναι αμφίρροπος και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των ομάδων».

*Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, καθώς οι περισσότεροι διεθνείς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο πρωτάθλημα της Super League.

Σχόλια