Βλάχος : «Θα χρησιμοποιήσω ακόμη και 14χρονα, φτάνει να το λέει η καρδιά τους»

Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε για το νέο ξεκίνημά του στην ΑΕΚ ως προπονητής, για τα πολλά χρόνια της Ένωσης χωρίς πρωτάθλημα, για τους πιτσιρικάδες της ομάδας αλλά και για τους Γεωργέα, Κλωναρίδη.

“Στο πίσω μέρος του κεφαλιού όλων μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, όσο άσχημα κι αν είναι τα οικονομικά, ΑΕΚ είμαστε διάβολε!”, ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Βαγγέλη Βλάχου σχολιάζοντας στη “Real News” τα πολλά χρόνια της ομάδας χωρίς ένα πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ:

Για το άτυπο “παιδομάζωμα’ που γίνεται στα Σπάτα με τους μικρούς που πάνε για δοκιμή:

“Σκεφτόμαστε να το καθιερώσουμε αυτό, σε μηνιαία, αλλά και εβδομαδιαία αν γίνεται βάση. Οι συνεργάτες μου θα διαλέγουν ό,τι καλύτερο βρίσκουν σ’ όλη την Ελλάδα και θα τους συγκεντρώνουμε εδώ. Είμαστε χώρα με πολύ ταλέντο και είναι αδιανόητο να κυριαρχούν οι ξένοι στις ομάδες. Οσο θα είμαι εγώ εδώ, θα δίνω ευκαιρίες στα πιτσιρίκια να μου αποδείξουν ότι μπορούν να φορέσουν αυτήν τη φανέλα.

Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω ακόμη και 14χρονα, φτάνει να το λέει η καρδιά τους. Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, οι πάντες θα φτύσουν αίμα μέχρι να φτάσουμε στο ιδανικό, εδώ είναι ΑΕΚ, θα τους πω. Που θα πει ομάδα σπουδαία, με ιστορία, κύρος, φανέλα, έμβλημα και δυναμική που χάνεται στο βάθος των χρόνων. Και που χρέος μας είναι να την ξανακάνουμε μεγάλη, χαρίζοντάς της τον σεβασμό που της πρέπει. Και την αλλοτινή, μοναδική της ταυτότητα”.

Για τα πολλά χρόνια χωρίς τίτλο:

“Συμφωνώ, είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τίτλο. Και αν εξαιρέσεις το Κύπελλο με τον Χιμένεθ, είναι αδιανόητο η ΑΕΚ να μένει άτιτλη. Να υποσχεθώ θαύματα δεν το θέλω και δεν είναι του χαρακτήρα μου, όμως στο πίσω μέρος του κεφαλιού όλων μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, όσο άσχημα κι αν είναι τα οικονομικά, ΑΕΚ είμαστε διάβολε!

Αυτό που λέω στον κόσμο είναι ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα φτιάξουμε μια ομάδα που στόχο της θα έχει να κερδίζει παντού τους πάντες, μέσα έξω. Θέλει δουλειά αυτό, σίγουρα. Μα την δουλειά εκείνος που έχει φιλοδοξίες και φιλότιμο δεν την φοβάται, δεν πρέπει να την φοβάται. Και με πιτσιρίκια γίνεται προκοπή, με ό,τι τελοσπάντων έχω στα χέρια μου. Ξέρω που ήρθα, ξέρω τις δυσκολίες και σου λέω πως ό,τι κι αν γίνει, θα φύγω τελευταίος. Εχω ανεξάντλητες αντοχές”.

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Γεωργέα:

“Πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στον Νικόλα για την προσφορά του. Τον τιμώ και η διοίκηση ξέρει την γνώμη μου γι’ αυτόν. Οσα, πολλά έδωσε στην ομάδα τόσα χρόνια έχουν αξιολογηθεί και δεν θα τον ξεχάσει κανένας μας.

Μα τα χέρια μας είναι δεμένα. Τόσο στις μεταγραφές, όσο και στις ανανεώσεις, λίγα είναι εκείνα που μπορούμε να κάνουμε. Θα πω, πάντως, ότι αν ο Γεωργέας το θελήσει, θα κλείσει εδώ την καριέρα του, ενώ και μελλοντικά θα βοηθήσει από άλλο πόστο. Στο χέρι του είναι να το αποφασίσει”.

Για την ενίσχυση της ΑΕΚ:

“Μπορεί να περνάμε δύσκολα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πράξουμε ό,τι το εφικτό για να δυναμώσουμε. Θέλω οπωσδήποτε έναν κεντρικό αμυντικό, μακάρι και δύο, σίγουρα έναν στο κέντρο και έναν στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε 4-3-3 και 4-2-3-1, όμως αν θες την γνώμη μου, οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν το σύστημα, ανάλογα με τα εργαλεία που έχεις πορεύεσαι.

Θέλω 25 παίκτες και 3 τερματοφύλακες, φτάνουν και περισσεύουν νομίζω. Θα είμαστε οικογένεια και αυτό που πρέπει ο καθένας μας να σκέφτεται είναι τα 20 ευρώ που δίνει ο κόσμος μας σε δύσκολη εποχή για να βοηθήσει. Ολοι και πρώτος εγώ. Που ούτε πλούσιος είμαι, ούτε βλέπω αυτή την ομάδα ως μέσο για να βγάλω φράγκα ή να φτιάξω όνομα. Από την στιγμή που με κάλεσε ο Θωμάς, ήμουν προπονητής της. Αυτόματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ούτε που ρώτησα για συμβόλαια και τέτοια, έχω εμπιστοσύνη”.

Για την πώληση Κλωναρίδη:

“Υπέρ των πωλήσεων δεν είμαι, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αν δεν έφευγε ο Κλωναρίδης, δεν θα πληρώναμε, για παράδειγμα, την εφορία. Είναι τραγικό αυτό, μα και η αλήθεια. Κατά κάποιο τρόπο, μας έσωσε με την μεταγραφή του, μας έδωσε ανάσα σε κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Πάντως, όποιος κι αν φεύγει, όποιος κι αν έρχεται, τίποτα και κανένας δεν θα μπαίνει πάνω από την ΑΕΚ.

Η επιβίωσή της είναι το παν για όλους μας. Κι ας φάμε σφαλιάρες στην αρχή. Το θέμα είναι να δείξουμε σε όλους πως δεν είμαστε σκορποχώρι και πως οποιοσδήποτε θα χρειάζεται να χύνει κιλά ιδρώτα μέχρι να μας κάμψει. Αν μας κάμψει”.

Για τους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ:

“Ξέρεις κάτι; Ο νέος ηγέτης της ομάδας μπορεί να ‘ναι και πιτσιρικάς. Στο γήπεδο φαίνεται ο αρχηγός, όχι στο όνομα και στα χρόνια. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Προκαλώ τον κάθε παίκτη να δείξει στην πράξη πόσο μπορεί να βοηθήσει. Και εγώ θα είμαι στο πλευρό του. Το έχω αποφασίσει, όπως κι αν πάει το πράγμα, θα αφήσω κληρονομιά πίσω μου. Ποδοσφαιριστές που θα αγαπούν την ομάδα, με ταλέντο και ήθος”.

Για τη βοήθεια του προς την Ένωση:

“Την AEK την στήριξα με κάθε τρόπο, ακόμη και χρήματα έχω δώσει, και με τους Supporters και μετά, αλλά έλα που δεν μ αρέσει η επίδειξη. Φτάνει που το ξέρω εγώ. Και καθημερινά ψήνω φίλους και γνωστούς να αγοράσουν διαρκείας.

Μια τελευταία κουβέντα. Μακάρι να γυρίσουμε γρήγορα σπίτι μας. Στην Νέα Φιλαδέλφεια. Τι καλύτερο από ένα γήπεδο-κλουβί; Και τότε θα μπορούμε να μιλάμε διαφορετικά με τους επίδοξους κατακτητές του τίτλου”.

Σχόλια