ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΛΙΚΑ

Ποδοσφαιρικά ελιγμένες χώρες βάζουν φραγμούς στην διασάλευση του ποδοσφαιρικού τους στερεώματος κάνοντας κινήσεις με πρόγραμμα και προοπτική.

Για παράδειγμα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας έχει υποχρεώσει όσες ομάδες της Β΄κατηγορίας θέλουν να έχουν στο δυναμικό τους ξένους παίκτες να τους αμείβουν με συμβόλαιο της τάξεως των 400.000 ευρώ ετησίως, άρα τις υποχρεώνει εμμέσως να μετεγγράφουν ποδοσφαιριστές α΄ κλάσης και όχι ”σαπάκια”.

Να έχουν δηλαδή την δυνατότητα οι μικροί ολλανδοί να μάθουν από τους καλούς ξένους και όχι μόνον να χάνουν τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Στη χώρα μας όλα αυτά αποτελούν κουτοφραγκιές και ευρωπαϊκά τερτίπια. Το μόνο που ενδιαφέρει το ντόπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο είναι το άρμεγμα των δύο υποστηρικτών του ποδοσφαίρου μας , των ΄΄τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΄΄ και του ΟΠΑΠ , για όλα τα  υπόλοιπα θα κάνουμε μια σύσκεψη, μια γενική συνέλευση ή μια ημερίδα.

Ποιός ασχολείται με τη βελτίωση του προϊόντος, την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα και κρόουλ τηλεοπτικών  διαφημίσεων (περνάνε σφαίρα από μπροστά μας).

Όταν λοιπόν παίρνουν χαμπάρι ότι μειώνονται τα χρήματα που προσφέρει η συνδρομητική τηλεόραση ,τραβάμε μια αύξηση ομάδων για να προσφέρουμε περισσότερους αγώνες με τη χαρακτηριστικά μεγάλη ποιότητα που όλοι γνωρίζουμε τόσα χρόνια τώρα και με αυτή την προσφορά είμαστε καβάλα στ΄ άλογο. Αστεία πράγματα.

Οι ιδιοκτήτες -δημιουργοί της Σούπερ Λίγκα εξαρχής έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα προϊόν ικανό να προσελκύσει έσοδα εκατομμυρίων.

Κατά καιρούς εμφανίστηκαν αρκετές εταιρείες που θέλησαν να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαπιστώνοντας όμως την ΄΄εξυπνάδα΄΄ και την νοοτροπία των παραγόντων την κοπάνησαν τρέχοντας και όπως πλέον φαίνεται θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιστρέψουν. Πάει λοιπόν η ευκαιρία Σουπερκλικάδες μου, πέταξε.

Και τώρα τι;  Ξεκίνημα από το μηδέν.

Όχι φυσικά με αύξηση των ομάδων σε 19 ή 20, αλλά με 12 το πολύ ομάδες σε ένα πρωτάθλημα τριών γύρων με πλέι -οφ και πλέι-άουτ. Και φυσικά με μια FOOTBALL LEAGUE πολύ πιο ανταγωνιστική και με περισσότερα κίνητρα, οικονομικά και αγωνιστικά.

Σχόλια