Κοπιτσής: Πρέπει να έχουν τη στήριξη όλων, οι νέοι της ΑΕΚ

Ο Χάρης Κοπιτσής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην ακαδημία της ΑΕΚ, ως προπονητής και γνωρίζει πολύ καλά αρκετά από τα παιδιά που αγωνίζονται πλέον στην πρώτη ομάδα της «Ένωσης».

Μιλώντας στο NOVA ΣΠΟΡ FM, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται στην παρούσα φάση στην ΑΕΚ, τονίζοντας πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν τη στήριξη από όλους.

Αναλυτικά:

Για τις απαιτήσεις της ομάδας: «Γενικά, στην Ελλάδα, δεν κοιτάμε να χτίσουμε, αλλά πως κατευθείαν θα πάρουμε τα αποτελέσματα και ουσία. Δεν έχουμε χρόνο και διάθεση. Μιλάμε για ένα δύσκολο πρότζεκτ. Άλλο να κάνεις ανανέωση στην ΑΕΚ και άλλο σε μία άλλη ομάδα. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές».

Για τη στάση του κόσμου: «Θα ακουστεί λίγο σκληρό. Θα παίξει  τον απόλυτο ρόλο στο αν θα πάει καλά η ομάδα η στήριξη του κόσμου. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι παίζουν σε μεγάλη ομάδα.  Γίνεται μία προσπάθεια, αλλά αυτή, έγινε εκβιαστικά και χωρίς κάποιο πλάνο. Έτσι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Δεν είναι όπως το εξωτερικό. Εδώ ξαφνικά από ένα παιδικό πρωτάθλημα αναγκάζονται να γίνουν άντρες κατευθείαν. Εγώ είχα το χρόνο μου. Πήρα εμπειρίες και μετά έγινα βασικό μέλος. Πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ορισμένα παιδιά είναι πέντε χρόνια στις ακαδημίες και είναι παιδιά δικά μας. Αυτό είναι θετικό. Στην Ελλάδα βέβαια δύσκολα υπάρχει υπομονή και ελπίζω ο κόσμος να το δεχτεί. Ας δούμε και μία άλλη πλευρά. Τόσα χρόνια με τους ξένους, δεν είδαμε κάτι παραπάνω. Από αυτό το σχέδιο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έλθει. Ίσως έχει θετική εξέλιξη.

Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να βλέπουμε θετικά το μέλλον. Θέλει πολλή δουλειά από όλους και ένωση. Αν υπάρχουν αυτά, η ομάδα θα ξεφύγει. Γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι; Τώρα είμαι περισσότερο αισιόδοξος από παλιά».

Σχόλια