Βασίλης Κοντίνος: Το 15χρονο ταλέντο, που διαπρέπει στο εξωτερικό!

Ένας εξαιρετικά ταλαντούχους ποδοσφαιριστής διαπρέπει εκτός Ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Κύπρο,  με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας.

Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής Βασίλη  Κοντίνο, που γεννήθηκε στις  11 Απριλίου 2000 στη Λευκωσία, από πατέρα Καρδιτσιώτη και μητέρα Κύπρια.

Ο Βασίλης έχει ύψος 1,86 αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις του αμυντικού χαφ και σέντερ μπακ. Ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές αμυντικές του αρετές, την πολύ καλή μεταβίβαση, την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την εξαιρετική τεχνικοτακτική του κατάρτιση. Είναι μαθητής του αθλητικού Σχολείου PASCAL στη  Λευκωσία.

Ο ταλαντούχος αμυντικός, σε ηλικία 6  χρόνων, το 2006, κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ιδιωτική Ακαδημία Nuevo Campo, ακαδημία στην οποία παραμένει μέχρι το 2012, όταν και αποφασίζει να συνεχίσει την ανέλιξη του στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Με την αγαπημένη του ομάδα (ΑΠΟΕΛ) είναι πρωταθλητής τρείς συνεχόμενες χρονιές. Συγκεκριμένα κατέκτησε διαδοχικά το πρωτάθλημα U12 (2012-2013), U13 (2013-2014) και U15 (2014-2015). Ο Κοντίνος όλες αυτές τις χρονιές έκλεψε τις εντυπώσεις, έχοντας αδιάλειπτη συμμετοχή και εξαιρετική παρουσία.  Τη φετινή χρονιά μετρά συνολικά 30 παρουσίες στο Επαρχιακό και Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Τίτλος που κατακτήθηκε έχοντας το αήττητο με την καλύτερη άμυνα.

Το μεγάλο ταλέντο του Βασίλη δεν άργησε να φανεί, αφού τη χρονιά που πέρασε εκτός από την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ο 15χρονος δέχτηκε τις πρώτες του κλήσεις για την Εθνική ομάδα της Κύπρου U15. Επίσης τον Ιούνιο που μας πέρασε, ο Βασίλης λαμβάνει μέρος στο τουρνουά Εθνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε  από την ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) στην Κύπρο στις 22/6-24/06.

Το μέλλον του Βασίλη  Κοντίνου διαγράφεται λαμπρό. Το 15χρονο ελληνόπουλο που διαπρέπει στην Κύπρο, είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

Γιάννης Βαλμάς, για το football-academies.gr

Σχόλια