Η κλήρωση της Εθνικής Παίδων U17

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (11:40 ώρα Ελλάδας) θα μάθει η Εθνική μας ομάδα Παίδων τους αντιπάλους της στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015.

Στο πρωτάθλημα των Εθνικών ομάδων U17 που διοργανώνει η UEFA, διεξάγονται τρεις φάσεις. Η προκριματική φάση, η ενδιάμεση φάση (elite round) και η τελική φάση.

Η προκριματική φάση ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν 52 Εθνικές ομάδες σε 13 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Απ’ αυτή τη φάση προκρίνονται οι 2 πρώτες και οι 5 καλύτερες τρίτες, για να συναντηθούν στα γήπεδα της Γερμανίας όπου θα διεξαχθεί η ενδιάμεση φάση.

Αυτές οι 31 ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση από την προκριματική φάση, συν τη Γερμανία που πέρασε χωρίς αγώνα ως η επικεφαλής της συνολικής βαθμολογικής κατάταξης και θα συμπληρώσει τις 32 ομάδες, θα πάρουν μέρος στην κλήρωση της Νιόν.

Εκτός της ελληνικής ομάδας και της γερμανικής, έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στην elite round οι: Σουηδία, Ιρλανδία, Σκωτία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τσεχία και Ρουμανία. Η προκριματική φάση όπως προείπαμε ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, όπου τότε θα γίνουν γνωστές και οι υπόλοιπες ομάδες.

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές στους κανονισμούς και τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία από 6-22 Μαΐου, στην ενδιάμεση φάση (elite round) που θα γίνει στη Γερμανία, θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Οι επικεφαλής στη βαθμολογία αυτής της φάσης (elite round), καθώς και οι επτά καλύτερες δεύτερες εθνικές ομάδες, θα προκριθούν στα τελικά. Συνολικά δηλαδή στην τελική φάση θα προκριθούν 16 ομάδες, μαζί με τη διοργανώτρια Βουλγαρία.

Σχόλια