Κινδυνεύει με τιμωρία ο Ολυμπιακός, για τα επεισόδια στο Ρέντη

Ο Ολυμπιακός είναι σε εγρήγορση αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο Ρέντη. Κινδυνεύει με ποινή ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών.

Η UEFA έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία. Ακόμα και το οπτικοακουστικό υλικό. Ο διαιτητής της αναμέτρησης και ο παρατηρητής έχουν καταγράψει τα πάντα.

Το κατηγορητήριο είναι μεγάλο και ήδη ο Ολυμπιακός σχεδιάζει την υπερασπιστική του γραμμή. Είναι δεδομένο πως η UEFA θα στείλει την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή. Η οποία θα καλέσει τους «ερυθρόλευκους» στην εκδίκαση της.

Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η ποινή. Και τι θα αφορά. Ωστόσο τα επεισόδια έχουν καταγγελθεί και από την Μπάγερν Μονάχου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την θέση των Πειραιωτών.

Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια, που δε είναι λίγοι αυτοί που λένε πως δεν αποκλείεται να υπάρχει ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Αν συμβεί αυτό ο Ολυμπιακός θα ήθελε να γίνει σε ματς του Europa League, αν καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση. Και όχι στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, που είναι το τελευταίο στο Καραϊσκάκη, για την φάση των ομίλων του Champions League. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο υπήρξαν τραυματισμοί οπαδών αντίπαλης ομάδας, έστω και αν έγινε σε παιχνίδι ομάδων Κ19. Παράλληλα το τραγικό περιστατικό έγινε μέσα στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Πειραιωτών.

Αναμφίβολα είναι μια δύσκολη κατάσταση που έφερε προβληματισμό. Αλλά και συζητήσεις, στα υψηλά κλιμάκια, για τον τρόπο που έγινε. Και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση του.

Ο Ολυμπιακός για πολλά χρόνια είχε δημιουργήσει δίχτυα ασφαλείας στο γήπεδο και γενικότερα στο περιβάλλον της ομάδας.

Αλλά να που ήρθαν κάποιοι ανεγκέφαλοι να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Όπως επεσήμαναν στην ανακοίνωση τους, οι Πειραιώτες, οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στην οικογένεια τους.

Σχόλια