«Κοινά σημεία γονιών, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας»

Τελευταία διάβασα ένα ενδιαφέρον, ρεαλιστικό αλλά και αρκετά “αστείο” άρθρο που πραγματικά με έκανε να νιώσω ότι είναι γραμμένο για μένα! Ίσως και πολλοί από εσάς νιώσουν το ίδιο διαβάζοντας τα παρακάτω χαρακτηριστικά-κοινά σημεία μεταξύ των γονιών που έχουν παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο.

– Έχετε δει αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ 6χρονων παιδιών; Αν ναι, τότε οι περισσότεροι ίσως με καταλάβουν… Αγαπώ και τα δύο μου παιδιά και πάντα παρακολουθώ τις προσπάθειες τους στο γήπεδο αλλά αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε έναν αγώνα 6χρονων που τρέχουν πάνω κάτω σαν σμήνος για να πιάσουν τη μπάλα και σε ένα δυνατό αγώνα μεταξύ 9χρονων παιδιών, δε θα πω ψέμματα, θα διάλεγα τον δεύτερο…

– Πολλές φορές νιώθω σαν οδηγός ταξί! Εχω επισκεφτεί τόσα γήπεδα που αν κάποιος με ρωτήσει πού βρίσκεται ένα γήπεδο, είμαι σίγουρη ότι θα του εξηγήσω τη διαδρομή καλύτερα και από το Google map!

– Τα πίσω καθίσματα του αμαξιού μου είναι γεμάτα ψίχουλα, υπολείμματα φαγητού και άδεια μπουκάλια νερού (μετά τους αγώνες πεινάνε σαν λύκοι τί να κάνω;)

– Υπάρχουν φορές που παρακαλάω να βρέξει ή και να χιονίσει για να ακυρωθούν οι αγώνες ώστε να κάτσω σπίτι να ξεκουραστώ.

– Στόχος: Οικογενειακή εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Ετσι όπως βλέπω το πρόγραμμα της ομάδας, “κενό” Σαββατοκύριακο -χωρίς αγώνες- θα έχω περίπου το…2025!

– Παντού πεταμένα βρώμικα ρούχα προπόνησης, αγώνα, κάλτσες κτλ που περιμένουν να πλυθούν ώστε να φορεθούν την επόμενη εβδομάδα.

– Τους γονείς των άλλων παιδιών της ομάδας καταλήγω να τους βλέπω περισσότερο από την οικογένεια μου!

– Όταν επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι για να χαλαρώσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό, μέχρι να πω “ποδόσφαιρο” ήδη έχει περάσει ο καιρός και ξαναρχίζουν οι προπονήσεις!

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των γονιών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αν “συμπάσχετε” και εσείς, μπορείτε να αναφέρετε τα δικά σας κοινά χαρακτηριστικά από την καθημερινή “τρέλα-αγάπη” του ποδοσφαίρου!

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου “Καλά Χριστούγεννα” με υγεία, πολλή υπομονή, δύναμη και όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας στα γήπεδα!

soccer mum

Σχόλια