Κέιντι: Τον άφησαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και υπέγραψε συμβόλαιο με ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ [VIDEO+PHOTOS]

Ο 17χρονος (γενν. 1997), Κέιντι Μπάρε, που πέρασε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πλέον έχει ενταχθεί στους “ροχιμπλάνκος”. Τι έγινε και γιατί δεν τον κράτησαν οι δυο “αιώνιοι”.

Ένα σπουδαίο ταλέντο είχαν στις τάξεις τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός,, διεθνή με την εθνική Αλβανίας U17, αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους, χωρίς η ευθύνη να είναι αποκλειστικά δική τους και πλέον αυτός ετοιμάζεται να υπογράψει, αν δεν έχει ήδη υπογράψει, πενταετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο λόγος για τον Κέιντι Μπάρε, τον 17χρονο διεθνή και αρχηγό της εθνικής Αλβανίας Κ17 ο οποίος τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται στην Ισπανία μετέχει στις προπονήσεις της Ατλέτικο, έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα, ενώ έχει πάρει μέρος και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Ο Κέιντι όπως τον γνώριζαν όλοι στον Παναθηναϊκό είναι γεννημένος στις 28 Αυγούστου 1997 και εντάχθηκε στην πράσινη ακαδημία το καλοκαίρι του 2011 προερχόμενος από τις ακαδημίες της Βαλένθια, όπου αγωνιζόταν νωρίτερα. Ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα ήταν πως αρχικά ούτε στην Ισπανία μπορούσε να βγάλει χαρτιά για μόνιμη παραμονή.

Έτσι ήρθε στην χώρα μας και εντάχθηκε αρχικά στους παίδες του τριφυλλιού και στην συνέχεια στην ομάδα Κ17 του Παναθηναϊκού ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έμεινε εσώκλειστος. Ο Κέιντι έμεινε δυο χρόνια σχεδόν στην Παιανία, έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις, μετείχε σε φιλικά και τουρνουά στα οποία έπαιρναν μέρος οι πράσινοι, αλλά δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα Κ17, επειδή στο τριφύλλι δεν μπορούσαν να του βγάλουν δελτίο, καθώς δεν είχε όλα τα απαιτούμενα χαρτιά.

Tη χρονιά που οι 97άρηδες ανέβηκαν στην Κ17, ο Κέιντι μαζί με τους Λάζαρο Λάμπρου, Βασίλη Αγγελόπουλο, Γιώργο Αγγελόπουλο και Πασχάλη Στάϊκο συνέθετε μια εκπληκτική μεσοεπιθετική γραμμή. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη, λόγω της μη έκδοσης δελτίου.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι γονείς του, αλλά και ο ίδιος κατάγονται από την Αλβανία και δεν είναι Βορειοηπειρώτες ούτε ο ένας γονιός έχει σχέση με την Ελλάδα, για να υπήρχε διευκόλυνση στην έκδοση των σχετικών εγγράφων.

Τον πήρε ο Ολυμπιακός με υποσχέσεις

Τον Μάρτιο του 2013 ο Κέιντι αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον “αιώνιο” αντίπαλο έχοντας την υπόσχεση ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορέσουν να του βγάλουν τα χαρτιά του και φυσικά να παραμείνει στην χώρα μας αλλά και να μπορέσει να αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού όμως δεν έμεινε αρκετά, παρά μόνο λίγους μήνες, καθώς ούτε εκεί διευθετήθηκε το θέμα με τα χαρτιά του και παρά τις θετικές εντυπώσεις που είχε αφήσει αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ξεχώρισε στην Ισπανία

Αρχικά επέστρεψε σε ακαδημία της χώρας του στην Αλβανία αλλά εν συνεχεία τους πρώτους μήνες του 2014 πήγε και πάλι στην Ισπανία και στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με τους “ροχιμπλάνκος” πήρε μέρος σε διάφορα τουρνουά εντός και εκτός Ισπανίας. Μάλιστα σε ένα εξ αυτών στην Γεωργία, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης, ενώ κατέκτησε και κάποια τρόπαια, δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του, ενώ αν ψάξει κάποιος στα φόρουμ των οπαδών της Ατλέτικο, θα διαβάσει πολλά κολακευτικά σχόλια για την αξία του Κέιντι.

Μάλιστα οι ίδιοι οι Ισπανοί, σημειώνουν ότι ο Κέιντι έχει ήδη βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχει πάρει μέρος και σε κάποιες προπονήσεις, με την πρώτη ομάδα το τελευταίο διάστημα.

{youtube width=”615″ height=”400″}JErN-SkY17Q{/youtube}

Με πληροφορίες από sport24.gr

Επιμέλεια Γιάννης Βαλμάς, football-academies.gr

Σχόλια