«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο»

Του Δημήτρη Μαργωμένου, από το newsacademies.gr

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το ντεμπούτο του Κέιντι Μπάρε με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την Αλβανία είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα και για αυτό το ενδιαφέρον για την πρώτη του συμμετοχή με τους Ισπανούς ήταν μεγάλο για αρκετούς εδώ στην χώρα μας.

Ο Μπάρε είχε περάσει τόσο από την ακαδημία του Παναθηναϊκού, όσο και απ’ αυτήν του Ολυμπιακού (περισσότερα ΕΔΩ). Το να γράψουμε ότι χάθηκε ένα μεγάλο ταλέντο και τα σχετικά θα ήταν το μόνο εύκολο.

Εξάλλου δεν ήταν ο πρώτος όπως δεν θα είναι στη συνέχεια ούτε και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που χάνεται από την Ελλάδα. Μπορεί για αυτό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φταίνε, αλλά μπορεί και να μην υπάρχουν αφού όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι θέμα στιγμών και φυσικά τύχης. Ο Μπάρε ήταν στην ακαδημία των δύο «αιωνίων» αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον πιτσιρικά, γιατί δεν μπόρεσαν να βγάλουν χαρτιά στον μικρό και να μπορέσει να δηλωθεί επίσημα ως παίκτης κάποιου συλλόγου.

Σίγουρα χωράει συζήτηση το πως καμία από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας δεν μπόρεσαν να βγάλουν χαρτιά στον Μπάρε και να τον κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.

Ο Μπάρε θεωρώ ότι είναι η ζωντανή απόδειξη της φράσης «όλα γίνονται για κάποιο λόγο». Ο 19χρονος, πλέον, ποδοσφαιριστής πριν μερικά χρόνια δεν μπόρεσε να μείνει στην Ελλάδα και να παίξει ποδόσφαιρο, παρά τα πολύ καλά λόγια που έλεγαν για την αξία του. Τελικά πήγε στην Ισπανία και βρήκε το… σπίτι του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκεί όπου η εξέλιξή του ήταν και καλύτερη ακόμα απ’ αυτή που περίμεναν και οι Ισπανοί και τώρα σε ηλικία 19 ετών πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημο αγώνα σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου!

Ίσως όταν έφευγε τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον Ολυμπιακό να ένιωθε στεναχωρημένος ο μικρός και να έβλεπε το όνειρό του να απομακρύνεται, αλλά τελικά όντως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και αν οι πόρτες στην Ελλάδα έκλεισαν κυνήγησε τον στόχο του και τα κατάφερε. Πλέον έγινε γνωστός στην Ελλάδα μέσω της… Ισπανίας και όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι από την Ελλάδα δεν έφυγε ως ένας παίκτης που δεν μπορούσε τελικά να προχωρήσει. Αντιθέτως μάλιστα τόσο οι άνθρωποι της ακαδημίας του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον μικρό. Από μικρή ηλικία έδειχνε ότι έχει πλούσιο ταλέντο. Αλλά είπαμε, το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή είναι στιγμές…

 

Σχόλια