Κάθε μέρα στον αθλητισμό είναι ένας αγώνας. Με τον ίδιο σου τον εαυτό!

Η ζωή είναι γεμάτη σταυροδρόμια. Διλήμματα, δύσκολες αποφάσεις. Κάθε μέρα πρέπει να σκέφτεσαι την προηγούμενη και να σχεδιάζεις την επόμενη. Κάθε στιγμή πρέπει να κάνεις έναν εσωτερικό απολογισμό.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος είναι ένα παιδί που διάλεξε τον εύκολο δρόμο, αυτόν της παραίτησης. Σημεία των καιρών…

Η άκρη του νήματος δεν βρίσκεται στον εύκολο δρόμο. Για να… πετάξεις (έτσι εύκολα;) μισό εκατ. ευρώ κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει. Το background αυτής της ιστορίας το ξέρει μόνο ο ίδιος. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οφείλουν να το ψάξουν, να προβληματιστούν. Πρώτος από όλους όμως πρέπει να ξύσει την κούτρα του ο ίδιος ο νεαρός.

Μελιόπουλος – Αντωνίου

Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι δύσκολος. Καλύτερα από όλους τον περιέγραψε ο Πάνος Αντωνίου. Ο πρώην αρχηγός της Κ19 Λαμίας με μια ανάρτησή του γροθιά στο στομάχι. Δεν τα παράτησε όταν τον ξεγέλασαν με το να αγωνιστεί στη 2η ομάδα. Δεν τα παράτησε στις άθλιες συνθήκες. Όταν δεν υπήρχε γήπεδο για προπόνηση, φως, ζεστό νερό, οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Δεν τα παράτησε όταν το… σύστημα τον ξέβρασε. Ακόμα και όταν το πόδι του… γέμισε βίδες, είχε όνειρο να επιστρέψει.

Δεν ξέρουμε τι συνέβη στον Δημήτρη Μελιόπουλο. Το ανθρώπινο μυαλό άλλωστε δεν θέλει και πολύ. Ένα φλας αρκεί για να πάει σε επικίνδυνους και σκοτεινούς διαδρόμους. Κάθε μέρα στον αθλητισμό είναι ένας αγώνας. Με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Οι προπονητές πολλές φορές πιέζουν για να μάθεις ποια είναι τα όριά σου. Πρεσάρουν. Φωνάζουν. Θίγουν. Είναι μέρος της προπόνησης. Της ψυχικής προπόνησης. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου χαρακτηρίστηκε βλάκας από τον Μελιόπουλο. Δεν γνωρίζουμε προσωπικά ούτε τον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης, ούτε τον νεαρό πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται πάντως να τερματίζει τους δείκτες IQ για να κάνει σωστά τη δουλειά. Επίσης, μια… βαριά κουβέντα δεν έχει πάντα στόχο να προσβάλλει. Μπορεί αν έχει στόχο την ενδυνάμωση. Του ψυχισμού, του εγωισμού, του αθλητικού χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος ήταν (και είναι ακόμα δηλαδή) ένα σπουδαίο ταλέντο. Ο Θεός του φέρθηκε γενναιόδωρο, μοιράζοντάς του εν αφθονία μπόι, τεχνική και καλές ευκαιρίες. Ο 19χρονος έπαιξε στις μικρές Εθνικές ομάδες, πήγε σε σπουδαία τουρνουά και το καλοκαίρι βρέθηκε στον νταμπλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ. Κοινώς, είχε πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά του. Διάλεξε το να κάτσει σπίτι του.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το παν. Ευχή όλων είναι να προκόψει και να προχωρήσει στη ζωή του ο Μελιόπουλος.  Σε ηλικία 19 χρονών δεν μπορεί, απαγορεύεται, να γράφει τέτοιους χαρακτηρισμούς για έναν τεχνικό διευθυντή. Δεν έχει τη γνώση και το δικαίωμα να προτρέπει νέα παιδιά που κάθε μέρα παλεύουν, πόντο πόντο στο χορτάρι. Που δεν κοιμούνται το βράδυ ελπίζοντας να μπουν αποστολή. Που συζητούν με τους γονείς του με το άγχος για το αν θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί να μιλά σε παίκτες που τραυματίστηκαν ψυχικά και σωματικά, αλλά είναι ακόμα εκεί και παλεύουν.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος αποχώρησε. Σόκαρε άπαντες. Οι αναρτήσεις του στο facebook αντανακλούν μια τρικυμία εν κρανίω. Μια reality πλευρά που ουσιαστικά θρέφει εν αμφιβόλω το πόσο πιέστηκε. Φαίνεται πως η καρδιά του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ ήταν καρδιά πτηνού. Ο Πάνος Αντωνίου, πάλι, Λέοντα…

Πηγή sportime.gr – Γεράσιμος Μανωλίδης

Σχόλια