Καταστρέφουν τα τμήματα υποδομής στην Κύπρο…

Καταστρέφουν τα τμήματα υποδομής στην Κύπρο, διαβάζουμε στο omonoianews.com

Αναλυτικά το άρθρο:

Με τη συμμετοχή 44 ομάδων θα διεξαχθεί το νέο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’, Β’, Γ’, Δ’ Κατηγορίας, κάτι που αποτελεί ταφόπλακα στα τμήματα υποδομής των ομάδων. Οι παράγοντες των σωματείων μετά από αυτή την απόφαση της ΚΟΠ βλέπουν τα έξοδα τους να πολλαπλασιάζονται και ήδη αρκετοί σκέφτονται όπως αποσύρουν τις ομάδες τους από τα νέα πρωταθλήματα των παίδων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει περιφερειακά και θα ακολουθήσει η παγκύπρια φάση με το elite round και το Premier Πρωτάθλημα!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για παράδειγμα από τα 26 ματς που είχε, πάει στα 42 αφού πρώτα θα συμμετέχει στον Όμιλο Λευκωσίας / Κερύνειας (11 ομάδες – Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους) και μετά θα συνεχίσει στο Elite Round (άλλο πρωτάθλημα με 12 ομάδες). Αυτό σημαίνει πως τα έξοδα της ομάδας (διαιτητές, ιατροί) αυξάνονται κατά 20+ χιλιάδες ευρώ (και μιλάμε μόνο για την ομάδα – U17).

Μέχρι τώρα όλες οι ομάδες ακολουθούσαν το πρόγραμμα της ομάδας των Αντρών, και αυτό ευκόλυνε τους παράγοντες αφού η μετάβαση των μικρών ομάδων γινόταν με ένα λεωφορείο. Πλέον η κάθε ομάδα θα πρέπει να ταξιδέψει μόνη της αφού άλλοι θα παίζουν Λεμεσό, άλλοι Πάφο και άλλοι Λάρνακα και αυτό σημαίνει έξτρα έξοδα (8-10,000 €).

Σε όλα αυτά προσθέστε πως οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας είναι αναγκασμένες να αγωνίζονται με αντίστοιχες της Γ’ και Δ’ Κατηγορίας. Η ΚΟΠ (νομίζει πως) έτσι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον Κύπριο ποδοσφαιριστή…

Πηγή: omonoianews.com

Σχόλια