Ο Γιώργος Καραγκούνης για την ακαδημία του Παναθηναϊκού

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης στο gazzetta.gr και στη δημοσιογράφο Άννα Σαλαπάτα αναφέρθηκε και στις υποδομές του Παναθηναϊκού των οποίων είναι γνήσιο προϊόν.

Ο “τυπάρας”, εξήρε την δουλειά του προπονητικού team της Παιανίας και συμβούλεψε τα νέα παιδιά που ξεχωρίζουν, να προσέχουν, να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα από την δημοσιότητα.

Δείτε παρακάτω το κομμάτι της συνέντευξης που αφορά τις ακαδημίες.

– Ο Αριέλ Ιμπαγάσα υπέδειξε πρόσφατα τον Ανδρέα Τάτο ως έναν παίκτη που του μοιάζει και μπορεί να τον διαδεχθεί. Εσύ έχεις εντοπίσει κάποιον που να θυμίζει Καραγκούνη και να μπορεί να τον διαδεχθεί;

Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι και καλοί ποδοσφαιριστές. Κάθε παίκτης, βέβαια, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Κι εμείς στον Παναθηναϊκό έχουμε τον Μαυρία που μπορεί να εξελιχθεί πολύ. Αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κάθε νέος παίκτης. Είναι πολλά τα media και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς εύκολα, με συνέπεια να κινδυνεύει να τρελαθεί ένα νέο παιδί. Εμείς χρειάστηκε να φτάσουμε στα 20-21 για να παίξουμε. Σήμερα παίζουν πιο νωρίς και είναι μεγάλο κέρδος ότι αλλάξαμε τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Αλλά όταν ακούς διθυράμβους έπειτα από ένα δύο καλά ματς, τότε χρειάζεται προσοχή και από τους παίκτες, και από τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά και από τις οικογένειες για να μην τρελαθούν τα νέα παιδιά, επειδή είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα.

– Από τη μεγάλη της Παιανίας σχολή βγήκατε εσύ, ο Γκούμας, ο Μπασινάς, ο Χαλκιάς, ο Κυργιάκος. Δουλεύουν σήμερα τα τμήματα υποδομής, ώστε μια νέα φουρνιά με το ίδιο ταλέντο να στελεχώσει την ομάδα για 10 -15 χρόνια και να τη διατηρήσει στην κορυφή;

Ναι, στον Παναθηναϊκό γίνεται καλή δουλειά, εξαιρετική. Με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Ταράση, τον κ. Βονόρτα και βλέπουμε τον Καπίνο, τον Μαυρία, τον Λαγό, τον Φουρλάνο. Από τους ίδιους εξαρτάται. Να δουλεύουν σκληρά, να έχουν φιλοδοξίες. Μακάρι να μπορώ κι εγώ να τους βοηθήσω με την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια. Επιβάλλεται σε κάθε ομάδα με στόχους να βγάζει παίκτες από τις υποδομές. Γιατί να πηγαίνουμε να παίρνουμε παίκτες αμφιβόλου αξίας από το εξωτερικό; Αλλά χρειάζεται να δοθεί βάρος στις υποδομές. Ακόμα και η Παιανία που είναι πρωτοποριακή σε αυτό τον τομέα, μοιάζει πλέον μικρή. Όπως και στο εξωτερικό χρειάζεται, να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες συνθήκες.

Για να δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης στο gazzetta.gr  πατήστε εδώ και για το δεύτερο μέρος πατήστε εδώ.

Σχόλια