Καμπετσής για τα social media: «Θα τιμήσω το συμβόλαιο και την ομάδα του Παναθηναϊκού»

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα με τον Αργύρη Καμπετσή στις δηλώσεις του να αναφέρεται και στην υπόθεση με τα social media.

Τι είπε ο Νταμπίζας για μεταγραφές και φορ.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης που δήλωσε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην χρονιά. Σίγουρα με έχει βοηθήσει εμπειρία μου στο εξωτερικό. Έχω πάρει πολύ καλά μαθήματα εκεί για τον τρόπο παιχνιδιού και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να δώσω το 100% για τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια ο Αργύρης Καμπετσής υποστήριξε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στην Ελλάδα. Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον κύριο Νταμπίζα και τον κύριο Δώνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Και πριν κλείσω θα ήθελα να μιλήσω για τον ντόρο που έχει γίνει στα social media. Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους του Παναθηναϊκού ότι θα τιμήσω το συμβόλαιό μου και την ομάδα που θα αγωνιστώ. Μαζί και τους αντιπάλους μου όπως δεν είχα κάνει στο παρελθόν».

Ο Νώντας Παντελάκης τόνισε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα».

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας είπε ότι «Το ότι βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα με χαροποιεί πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα δεν το σκέφτηκα καν. Είναι βήμα παραπάνω για μένα. Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στα αποδυτήρια όλοι μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και νιώθω ήδη αυτή την ομάδα ότι είναι σπίτι μου. Δουλεύουμε κάθε μέρα το σύστημα που θέλει ο προπονητής και θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Τέλος ο Νίκος Βέργος δήλωσε ότι «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας που με επέλεξαν να είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Από την στιγμή που είμαι εδώ είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον».

Νταμπίζας: «Αυτό ήταν το σκεπτικό μας στις μεταγραφικές μας κινήσεις»

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Νίκου Νταμπίζα να μιλήσει. «Ήθελα ο κόσμος να έχει μία ενημέρωση για το πως κινηθήκαμε. Θα ήθελα όταν παρουσιάζονται τα παιδιά να τους ρωτάτε πράγματα για τις επιλογές τους. Είναι μεγάλη ευκαιρία για αυτά τα παιδιά να επικοινωνήσουν πράγματα προς τα έξω. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε αυτά τα παιδιά».

«Με βάση την φετινή κατάσταση στο κομμάτι των μεταγραφών έπρεπε να επιλεγούν τα κατάλληλα παιδιά. Τα παιδιά που βρίσκονταν εδώ πριν πληρούν τις προϋποθέσεις. Κάποια έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό. Σίγουρα είναι παιδιά που κρίναμε ότι βάση των συνθηκών μπορούν να βοηθήσουν. Όχι για έξι μήνες ή έναν χρόνο. Ο Ηλίας όταν έφυγε από το σπίτι ήταν 12 χρονών, ήταν ρίσκο αλλά έδειξε πράγματα. Δείχνει πως έχει γαλουχηθεί από το σπίτι του. Μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή λύση μαζί με τον Ινσούα για αυτή την θέση. Ο Αργύρης έχει μία προϋπηρεσία στο εξωτερικό. Έχει περάσει από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θέλω να πω ότι ήταν μία υπόθεση που μας απασχόλησε πολύ καιρό.

Επιλέξαμε να μπούμε σε μία διαδικασία να μην ενταχθεί σε πρώιμο στάδιο. Όταν θέλεις να βλέπεις πιο μακριά κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις μία επιλογή και η δική μας ήταν να εντάξουμε τον Αργύρη λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Επειδή δεν θέλω να κρυβόμαστε υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα social media και το πως τα διαχειρίζονται άνθρωποι. Είναι άδικο να καταδικάζουμε συμπεριφορές ενός παιδιού πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Δεν είναι σωστό να στιγματίσουμε παιδιά γιατί στην παιδική ή εφηβική ηλικία έκαναν ό,τι έχουμε κάνει όλοι μας.

Η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί ήταν ότι αρνήθηκε την πρόταση της τότε ομάδας του και συνέχισε στο εξωτερικό γιατί θεώρησε ότι αυτό ήταν το καλύτερο για την καριέρα του. Για τον Νώντας θέλαμε και ένα παιδί που να έχει γεμάτη σεζόν. Είχε παραστάσεις ακόμα και αν αυτές ήταν στην Β’ εθνική. Ο Νώντας είναι ένας ποδοσφαιριστής με ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους αμυντικούς μας. Για τον Αχιλλέα ισχύει αυτό που ισχύει για τον Νώντα.

Πάντα σε μία διαπραγμάτευση υπάρχει δυνατότητα για έναν ποδοσφαιριστή ελεύθερο και έναν ποδοσφαιριστή δανεικό. Έχει την εμπειρία του εξωτερικού και έχει τα στοιχεία να υπηρετήσει το πλάνο που θέλουμε. Ο Βέργος έχει την εμπειρία από την Ισπανία και θελήσαμε να μπούμε στην διαδικασία να τον εντάξουμε ως περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Προσμετράμε στην απόφασή μας τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Ήταν τεράστια η επιθυμία του να επιλέξει τον Παναθηναϊκό».

Για τον ξένο επιθετικό: «Είναι επιλογή μας που δεν έχει έρθει ακόμα ο βασικός στόχος για τη θέση του φορ. Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει τον παίκτη. Είναι τέτοια η θέση που θα μετρήσει η προϋπηρεσία και φυσικά χημεία υπάρχει γιατί ο κορμός υπάρχει ήδη. Υπάρχουν επιλογές και κάθε μέρα δημιουργούνται προϋποθέσεις. Μπορεί να έχουμε σήμερα μία λίστα και αύριο να προστεθεί ένα νέο όνομα με καλύτερες προοπτικές. Μπαίνουμε σε μία διαδικασία για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο και την υλοποίηση της απόφασης».

Για το αν υπάρχει τριετές πλάνο: «Τα παιδιά δεν μπαίνουν για να βγάλουν την χρονιά, βλέπουμε πιο μακριά. Εμείς προσπαθούμε αυτή την αρνητικότητα να την κάνουμε κάτι θετικό για το μέλλον, την φετινή χρονιά και παραπέρα».

Για το αν υπάρχει θέμα δανεισμού κόντρα στη γενικότερη φιλοσοφία: «Είναι καλό να υπάρχει μία σταθερή φιλοσοφία και τακτική. Πάντα πρέπει να εξετάζεις τις παραμέτρους των αναγκών που υπάρχουν. Αν προκύψει μία ιδιαίτερα καλή περίπτωση για κάποια θέση και μπορούμε να την δούμε σε κοντινό ορίζοντα θα την εξετάσουμε».

Για το αν προβληματίζεται από την απόκτηση τριών παιδιών από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Αν είμαστε ρεαλιστές αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το 2013/14 είχαμε έναν μεγάλο αριθμό παικτών στο ρόστερ από την Ακαδημία. Καλώς η κακώς ο Ολυμπιακός είχε την δυνατότητα λόγω οικονομικού να αποτελέσει την πρώτη προτίμηση κάποιων παιδιών. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες για να είναι τα παιδιά εδώ σε 4-5 χρόνια. To μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός ήταν το θέμα των εγκαταστάσεων. Σιγά σιγά και με την χρήση της Παιανίας αυτό διορθώνεται».

Για το ΟΑΚΑ: «Υπάρχουν διάφορες πρακτικές για αυτό. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι ένα μεγαλύτερο γήπεδο με μικρότερη ένταση. Από την άλλη μπορεί η Λεωφόρος να είναι πάντα ένα αβαντάζ. Οπότε το θέμα είναι εμείς τι συνθήκες θα δημιουργήσουμε. Σίγουρα ήταν μία απόφαση που πάρθηκε και εμείς την αποδεχόμαστε με τα θετικά και τα αρνητικά».

Για το αν υπάρχει επικοινωνία με τον Παϊρόζ: «Μία επικοινωνία σαφώς υπάρχει αλλά όσο δεν υπάρχουν υπογραφές πρέπει να είσαι συνεπής. Αν δεν πέσουν οι υπογραφές για ένα σπίτι δεν μπορείς να ξεκινήσεις να υποδεικνύεις τα υλικά για την κατασκευή. Αν είχαμε μείνει στην διαφαινόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας μπορεί να είχαμε μείνει χωρίς μεταγραφές σήμερα».

Σχόλια