ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ …ΚΑΨΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!!!

Του Τάκη Κεφάλα

Γίνεται μια προσπάθεια από πολλούς να βγάλουν χρήματα ανέξοδα και ξεκούραστα. Ναι όπως το ακούτε ακόμη και σήμερα γίνεται τέτοια προσπάθεια. Ένα πρόσφορο πεδίο για αυτήν την προσπάθεια είναι ο συνδυασμός παιδί – αθλητισμός (ποδόσφαιρο).

Σκεφτείτε μόνο τι κρέμεται γύρω από αυτόν τον πυρήνα. Αθλητικοί χώροι, γήπεδα, καντίνες, προπονητές χωρίς διπλώματα, πρόεδροι χωρίς γνώση του χώρου, μάνατζερς, αθλητικά περιοδικά, τουρνουά με μεγάλα ονόματα.

Δώστου να τρέχουν οι γονείς να πηγαίνουν ασθμαίνοντες τα βλαστάρια τους, να πληρώνουν, να ιδρώνουν, να φωνάζουν να παραπονιούνται και δώστου ξανά από την αρχή.

Τα σχολεία έκλεισαν και αρχίζουν οι διαφημίσεις για συμμετοχή, απασχόληση, εκμετάλλευση παραγωγικά του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας και άλλα πολλά.

Θέλει πολύ προσοχή η επιλογή του γονέα.

Θα πρέπει να εξασφαλίσει τις περισσότερες και ποιοτικότερες παροχές για το παιδί του. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται με μεράκι και αγαπούν αυτό που κάνουν. Πρέπει εμείς να τους ανακαλύψουμε. Το πώς θα γίνει αυτό είναι αποκλειστικά δικιά μας δουλειά, των γονέων.

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι πληροφοριών για το θέμα μας όπως φίλοι, συγγενείς βιβλία, sites από όπου μπορούμε να ενημερωθούμε σχεδόν για τα πάντα . Υπάρχει όμως κάτι το οποίο πριν αρχίσουμε την αναζήτηση – ενημέρωση θα πρέπει να το καθορίσουμε συγκεκριμένα και  υπό μορφή ερωτήσεων σε συνεργασία με τον άμεσα εμπλεκόμενο, το γιό μας. Θα πρέπει να συντάξουμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα υποβάλλουμε  σε αυτόν που μας προσφέρει την απασχόληση, γύμναση, διασκέδαση για το παιδί μας.

Ένα τέτοιο ενδεικτικό ερωτηματολόγιο θα μπορούσε επί παραδείγματι να είναι το παρακάτω:

  • Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιόκτητες είναι καινούργιες είναι καθαρές είναι ασφαλείς;
  • Οι προπονητές – γυμναστές – εκπαιδευτές είναι πτυχιούχοι, έμπειροι, παιδαγωγοί, ευσταλείς; (γιατί πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτοί αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά μας)
  • Υπάρχει οργανωμένο ιατρείο; (γιατρός ιατρικό υλικό, οξυγόνο κ.λπ)
  • Οι αγώνες και οι οποιεσδήποτε εκδηλώσεις διεξάγονται με διαιτητές;
  • Παρέχονται στα παιδιά ροφήματα και σάντουιτς ή σνάκς;
  • Επιτρέπεται στους γονείς να παρακολουθούν το σύνολο της δραστηριότητας, χωρίς βέβαια να παρεμβαίνουν σε αυτή;
  • Υπάρχει δυνατότητα διακοπής της συμμετοχής στην δραστηριότητα με ταυτόχρονη επιστροφή του χρηματικού τιμήματος που αντιστοιχεί;
  • Πόσο στοιχίζει η συμμετοχή, πως πληρώνω ;

Αφού λοιπόν συγκεντρώσουμε τα ερωτηματολόγια αξιολογούμε τα ευρήματα – απαντήσεις και νομίζω ότι έχουμε την  δυνατότητα να αποφασίσουμε  με τις περισσότερες πιθανότητες να έχουμε επιλέξει το καλύτερο για να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού μας.

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν.Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτηταβρίσκουν σύμφωνο το footballacademies.gr

Σχόλια