Κ. Φαλλίδα: «Φτιάχνουμε ομάδα από το μηδέν, μπράβο στις παίκτριες»

Ιδιαίτερα σημαντικά για την προετοιμασία της Εθνικής Κορασίδων θεωρεί η κ. Κατερίνα Φαλλίδα τα δύο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια με την Πολωνία, με τα οποία έκλεισαν οι αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής Κορασίδων ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της ομοσπονδιακής τεχνικού:

“Με τους δύο αυτούς φιλικούς αγώνες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μας ενόψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων. Συνολικά και από τα δύο ματς βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, στο δεύτερο μάλιστα παρουσιάσαμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη, καθώς στην Πολωνία έχει ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα και οι παίκτριές της έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς βάλαμε προβλήματα στον αντίπαλο, ενώ προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας έβαλε εκείνος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε με δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχαμε κάνει σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών Ομάδων κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, καθώς έπρεπε να δημιουργήσουμε από το «μηδέν» και μέσα στο χρονικό πλαίσιο των τριών μηνών, μία ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στη League A, έχοντας ως αντιπάλους τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης στην κατηγορία.

Θεωρούμε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχουν οι παίκτριες, οι οποίες παρά την πολύμηνη αποχή από τους αγώνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, την παραμονή στην υψηλότερη κατηγορία της Ευρώπης στην οποία βρισκόμαστε”.

Σχόλια