Ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής από τη Γιουβέντους

Η… πολιτεία της Γιουβέντους

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011 η Γιουβέντους έγραψε ιστορία εγκαινιάζοντας το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ιταλία και γύρω από αυτό θα φτιάξει μία… πολιτεία.

Η Γιουβέντους πρωτοπορεί για άλλη μία φορά στην Ιταλία. Η «Μεγάλη Κυρία» αφού έγινε ο πρώτος σύλλογος με ιδιόκτητο γήπεδο ετοιμάζεται μέχρι το 2015 να δημιουργήσει γύρω από το Γιουβέντους Stadium μία νέα πολιτεία που θα περιλαμβάνει μουσείο, νέο προπονητικό κέντρο, ξενοδοχεία για όλα τα τμήματα του συλλόγου, γραφεία, αλλά και χώρους ψυχαγωγίας

Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει πρόβλεψη για τις Ακαδημίες που θα έχουν τους δικούς τους ξεχωριστούς χώρους για προπόνηση αλλά και διαμονή κι εκεί θα μετακομίσει και το κολέγιο της Γιουβέντους.

Το έργο αυτό θα κοστίσει αρκετά εκατ. ευρώ και όπως και το γήπεδο έτσι και αυτό θα χρηματοδοτηθεί από την οικογένεια Ανιέλι στο πλαίσιο αυτό που έχουν πει τόσο ο Αντρέα Ανιέλι όσο και ο Μπέπε Μαρότα ότι πλέον η Γιουβέντους αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μία νέα εποχή που θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής.

Θυμίζουμε ότι οι Ακαδημίες της Γιουβέντους στην Ελλάδα, βρίσκονται στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, τα οποία μάλιστα έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι αφορά τις Ακαδημίες του συλλόγου εκτός Ιταλίας, μετά από τη σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε!

Πηγή:gazzetta.gr

Σχόλια