Η Βιγιαρρεάλ δίνει στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Οι νέες ακαδημίες που δημιουργεί η Βιγιαρρεάλ, αποτελούν μια δίοδο για τους ελπιδοφόρους νεαρούς, ώστε μια μέρα να αγωνιστούν στο ανώτατο επίπεδο του ποδοσφαίρου. Νέα ακαδημία στη Μελβούρνη.

Ένας νέος δρόμος ανοίγεται διάπλατα για τους χιλιάδες νέους και νέες της Μελβούρνης, οι οποίοι ονειρεύονται να παίξουν σε γήπεδα-κολοσσούς όπως το “Κάμπ Νου”, το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” ή το “Μεστάγια”.

Ο λόγος για τις νέες ακαδημίες ποδοσφαίρου της Villarreal που έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους και περιμένουν τους επίδοξους αθλητές ώστε όχι απλά να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους, δημιουργώντας έτσι καλύτερους ανθρώπους, πέρα από καλούς ποδοσφαιριστές.

Με ποιόν τρόπο συμβαίνει αυτό;

Μα φυσικά με την βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων (και κατόχων ειδικής άδειας από την UEFA) προπονητών που βρίσκονται στην ακαδημία και έχουν απόλυτη επίγνωση του συνεχώς εξελισσόμενου χώρου του ποδοσφαίρου, στον οποίο δεν αρκεί τώρα πια ένας αθλητής να είναι ταλαντούχος.

Θα πρέπει να έχει μια σειρά από άλλες γνώσεις και ικανότητες, όπως για παράδειγμα αυτή της λήψης αποφάσεων, πριν να είναι σε θέση να πάρει την ευκαιρία από έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο.

Στις ακαδημίες της Villarreal φαίνεται να κατανοούν πως κάθε περίπτωση αθλητή είναι ξεχωριστή και μπορεί να επηρεάζεται από μια σειρά από διαφορετικούς παράγοντες (από τις… καιρικές συνθήκες, μέχρι και την παρουσία των συμπαικτών του) και για αυτόν ακριβώς τον λόγο εφαρμόζονται διαφορετικές πρακτικές στον καθένα.

Στόχος είναι οι νεαροί αθλητές να αισθάνονται άνετα ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους εντός αγωνιστικού χώρου και να αξιολογηθούν με βάσει αυτού.

Οι τέσσερις κορυφαίοι (με γνώμονα την άποψη των προπονητών) νεαροί αθλητές, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ισπανία και να προπονηθούν στην ακαδημία της ομάδας που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Βαλένθια.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε φέτος τον Απρίλιο, έχοντας την πλήρη στήριξη του Ισπανικού συλλόγου και εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία που καθιστά τις ακαδημίες της Villarreal μια από τις πέντε πιο επιτυχημένες σε όλη την Ευρώπη, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στη Μελβούρνη, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί.

H Villarreal θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές ισπανικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, με συνεχή παρουσία στην κορυφαία εξάδα του τοπικού πρωταθλήματος αλλά και πολλές επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιούροπα Λιγκ).

Ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1923 και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του αγωνιζόμενος στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε στα τέλη του 20ού αιώνα, με την Villarreal να κερδίζει τον πολυπόθητο προβιβασμό στην Primera Division και να μην κοιτάζει ποτέ πίσω της.

Σπουδαιότερες επιτυχίες του συλλόγου θεωρούνται η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα του 2008 αλλά και η παρουσία τους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μια χρονιά αργότερα (2009).

“Κέρδισε” τον χαρακτηρισμό “κίτρινο υποβρύχιο” από το έντονο κίτρινο χρώμα που υπήρχε στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της.

Επόμενος στόχος των υπευθύνων αυτής της προσπάθειας είναι να βρουν κάποιον σύλλογο στην Αυστραλία ώστε να συνεργαστούν με κίνητρο την προώθηση όσο γίνεται περισσότερων νεαρών ποδοσφαιριστών στις “μικρές” εθνικές ομάδες της χώρας.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία ώστε να κάνει ένα βήμα μπροστά το άθλημα, αφού όποιος τελικά δεχθεί να συνεργαστεί θα ωφεληθεί τα μέγιστα από τα όσα έχουν να του προσφέρουν οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου μέσω της συμμετοχής σε σεμινάρια, εκμάθηση του τρόπου προπονήσεων, δημιουργία σωστών αθλητών, ευκαιρία για φιλικούς αγώνες, κ.ά.

Σχόλια