Τρεiς πρώην παίκτες του Αρη, με υποτροφία σε κολέγιο στις ΗΠΑ [VIDEO]

Τo να σπουδάσει ένας Έλληνας σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Κυρίως για λόγους οικονομικούς, καθώς τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλά και ιδιαίτερα στα πολύ φημισμένα ΑΕΙ, αλλά και λόγω απόστασης από τη χώρα μας.

Συνεπώς για να βρεθεί ένας νέος σε τέτοιο πανεπιστήμιο θα πρέπει να κάνει η οικογένειά του τεράστιες θυσίες ή να καταφέρει βέβαια να εξασφαλίσει μια υποτροφία. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η απόκτηση ενός πτυχίου από αμερικανικό ΑΕΙ είναι ένα σίγουρο διαβατήριο για την αγορά εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τρείς ποδοσφαιριστές από τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την «Arena Press», κέρδισαν αθλητική υποτροφία στην Αμερική και αναχώρησαν για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για την εγκατάστασή τους σε πολιτείες της Αμερικής, συνδυάζοντας σπουδές και αθλητισμό.

Κοινή συνισταμένη και των τριών 18χρονων ποδοσφαιριστών,  το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν τους.

Ο λόγος για τους Χρυσόστομο Ιακωβίδη, Δημήτρη Τοπουζλή και Δημήτρη Στράντζαλη.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Αρη, Χρυσόστομος Ιακωβίδης, υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια μέλος του ρόστερ της πρώτης ομάδας στη Γ’ Εθνική, προερχόμενος από την ακαδημία του συλλόγου. Πλέον έχει κερδίσει πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Κουινίπιακ του Κονέκτικατ.

Ο Δημήτρης Τοπουζλής επίσης προϊόν της Ακαδημίας του «Αρη» έχει κερδίσει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουέϊρ.

Τέλος ο Δημήτρης Στράντζαλης, ο οποίος επίσης ξεκίνησε από την Ακαδημία των «κιτρινόμαυρων» και αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι έχει κερδίσει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Δείτε τι είπαν οι τρείς 18χρονοι πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

* Στη φωτογραφία του θέματος από αριστερά Δημήτρης Στράντζαλης, Δημήτρης Τοπουζλής, Χρυσόστομος Ιακωβίδης

 

 

 

Σχόλια