Η σαπίλα δεν καρποφορεί !!!!

Γράφει ο Τάκης Κεφάλας*

Τρεις – τέσσερις τύποι πετροβολούν το πούλμαν της ομάδας, σπάνε τα τζάμια, τραυματίζονται οι παίκτες. Η αστυνομία, ως συνήθως φτάνει μετά και λίγο αργότερα ο πρώτος του αθλητισμού βιαστικά και επιδεικνύοντας την πυγμή – δύναμη που διαθέτει, διατάσσει την  αναβολή του αγώνα.

Τα κανάλια χύνουν ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων για το κακό που μας βρήκε και δείχνουν συνέχεια το βίντεο με  το κακό που μας ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ.

Ο κάθε λογής μαϊντανός – παντογνώστης κάνει δηλώσεις και διατυπώνει ευχολόγια δήθεν έκπληκτος.

Τι δεν καταλαβαίνουμε; Τι μας είναι άγνωστο; Τι είναι καινούργιο και μας κάνει τόση εντύπωση; Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Χούλιγκαν πρεζάκια, κουκουλοφόροι, γνωστοί- άγνωστοι, κομπλεξικοί κι εκείνοι που τρώνε παντόφλα ξεσπάνε στα γήπεδα, στους δρόμους, στα μαγαζιά, στο σχολείο. Βία παντού!!!!

Κράτος, ποιό κράτος, που το είδατε το κράτος. Πρέπει να  τελειώσει το παραμύθι: που είναι το κράτος; δεν υπάρχει κράτος; δεν επεμβαίνει το κράτος;  κ.ο.κ.

Κράτος είναι ο λαός  και οι πιο πάνω πάλι λαός είναι που στρατεύονται κομματικά και οπαδικά και άγονται και φέρονται πρόβατα σε αγέλες και στρατούς για να κάνουν τα γούστα των προέδρων και των παραγόντων κάθε τύπου, με αδύναμο και υποταγμένο πνεύμα.

Κλακαδόροι και πανηγυρτζήδες πολιτικάντηδων και πολιτικών  που είναι αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους και στην βόλεψη τους με μότο  “εμείς να περνάμε καλά και οι άλλοι να πάνε να γ…………..”

Είναι αυτοί που δεν θέλουν τίποτα καθαρό. Ούτε τον αθλητισμό. Τους βολεύουν η σαπίλα, η βρωμιά, η διαπλοκή και η διαφθορά. Ποια πολιτεία;  Δεν θέλει, και στην ουσία δεν ήθελε ποτέ να λυθεί το πρόβλημα γιατί έτσι τη βολεύει. Τι θα έχουμε να λέμε, αν λυθεί το πρόβλημα; Πώς θα σε κάνουμε να παίρνεις το βλέμμα και το ενδιαφέρον σου από τα ουσιώδη κοινωνικοοικονομικά σου προβλήματα;

Ποια αστυνομία; Εκτελεστικό όργανο που πια ξεχνάει το ρόλο της και είναι φυσικό γιατί δεν είναι εύκολο με 700 ευρώ να στέλνεις τον άλλο να σου βγάζει το φίδι από την τρύπα. Και να τον στείλεις, θα πάει μετά.

Με όλες λοιπόν τις φανφάρες κάνουμε το γεγονός να φαίνεται μεγάλο και δεν είναι καθόλου τέτοιο. Και κύρια δεν είναι καν αθλητικό, επειδή συνέβη σε αυτό το χώρο. Η βία είναι αίτιο μιας αρρωστημένης, απαίδευτης, ακαλλιέργητης κοινωνικά, μάζας που δυστυχώς πληθαίνει και αυξάνεται.

Και βέβαια δεν είναι τωρινό, δεν είναι κάτι νέο για να το κοιτάμε και να το ακούμε έκπληκτοι. Ούτε και είναι δα τόσο δύσκολο για να μην μπορείς να το ελέγξεις.

Όταν όμως δεν υπάρχει βούληση, η βλακεία που γεννά τη βία θα γίνεται μεγαλύτερη.


*Ο Τάκης Κεφάλας παίζει, διαβάζει, παρακολουθεί, ακούει  και ασχολείται καθ’ υπερβολή με την αγαπημένη ασπρόμαυρη μπάλα και τον βασιλιά των σπορ και όχι μόνο.

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το footballacademies.gr

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας του football-academies.gr και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε  like στη σελίδα Football-Academies

Σχόλια