Η Ρεάλ Μαδρίτης ιδρύει ακαδημία στο Καμερούν

Την ίδρυση ακαδημίας στο Καμερούν ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι μια ομάδα από το ίδρυμα «Real Madrid Foundation», θα βρεθεί στην αφρικανική χώρα για να ολοκληρωθεί η ακαδημία και να παραχωρηθεί εκπαιδευτικό και αθλητικό υλικό στα παιδία της χώρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος του προγράμματος «Madrid Rumbo al Sur», το οποίο ανακοινώθηκε στις 29 Ιουνίου στο στάδιο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι ιθύνοντες της Ρεάλ, λένε ότι κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τις αξίες όπως η συνεργασία, η εθελοντική εργασία και η ευαισθησία.

Περισσότερα από 100 παιδιά από τη Μαδρίτη, θα ταξιδέψουν στο Καμερούν για να μάθουν τις πρωτοβουλίες της συνεργασίας στη χώρα, ανέφερε το ίδρυμα σε δήλωση.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο στην ακαδημία ποδοσφαίρου , κάτι που επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Αθλητισμού του Καμερούν.

«Οι αξίες αυτού του προγράμματος εναρμονίζονται με αυτές του «Real Madrid Foundation» που εκπαιδεύει τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6-18. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση», ανέφερε σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Real Madrid Foundation», Ενρίκε Σάντσεζ.

«Τα παιδιά που θα πάνε στο Καμερούν θα βιώσουν αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο συμβιβασμός, τα οποία αντιπροσωπεύουμε από τότε που ιδρυθήκαμε . Θα επισκεφθούμε επίσης την ακαδημία στην πόλη Γιαουντέ. Για αυτό και η συνεργασία αυτών των παιδιών από τη Μαδρίτη είναι τόσο σημαντικό σε αυτό το έργο», δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Ρεαλ Μαδρίτης, Μιγκέλ Παρντέθα.

Σχόλια