Η πρώτη κοπέλα στις ακαδημίες της Μίλαν!

Η 10χρόνη Αίσα Σαίνι από τις διακοπές της σε καλοκαιρινό θέρετρο έγινε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μίλαν. Διαβάστε αναλυτικά.

Η περίπτωση της μικρής Αίσα Σαίνι από την Σκωτία. Η 10χρόνη βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Ισπανία, όπου και της έτυχε η μοναδική ευκαιρία.

Για να “σκοτώσει” το χρόνο της η μικρή θέλησε να πάει να παίξει ποδόσφαιρο με κάποια άλλα παιδιά χωρίς να συνειδητοποιήσει, ούτε εκείνη ούτε οι γονείς της, ότι εκεί που έπαιζαν οι συνομήλικοί της ήταν προπονητικό καμπ που διοργανωνόταν από την Μίλαν.

Μετά από πέντε μέρες, οι σκάουτερ της Μίλαν ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι με την τεχνική της και ρώτησαν την Αίσα αν θα ήθελε να να πάρει μέρος με τους ροσσονέρι σε σπουδαίο Ευρωπαϊκό τουρνουά(Milan Soccer School), που έχει βγάλει τεράστιους παίκτες μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί εδώ ότι είναι το πρώτο και μοναδικό κορίτσι που έχει προταθεί πότε να παίξει για την ομάδα του Μιλάνου.

Ο πατέρας της μικρής, Μίκαελ Σαίνι δήλωσε:

Είμαστε τόσο υπερήφανοι για αυτήν. Απλά την ενθαρρύναμε για να απασχολείται με κάτι γιατί πιστεύαμε ότι μπορεί να βαριέται. Δεν το πίστευα όταν αποδείχτηκε ότι την παρακολουθούσαν σκάουτερ από την Μίλαν”

“Οι σκάουτερ είπαν ότι δεν έχουν ξαναζητήσει από κορίτσι να μπει στις ακαδημίες, αλλά την είδαν να παίζει και ήξεραν αμέσως ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα αγόρια”

Ο προπονητής των ακαδημιών της Μίλαν, Ντανιέλε Πακάγκναν, επίσης, είπε:

Μας εντυπωσίασε το πόσο δυνατή είναι. Αλλά κυρίως, έχει τέλειο κοντρόλ και τεχνική, και η συμπεριφορά της στην διάρκεια της προπόνησης ήταν καταπληκτική”

Οι δρόμοι που ανοίγονται στην μικρή είναι σπουδαίοι και όπως κάθε παιδί που του δίνετε μια τόσο σπουδαία ευκαιρία χρειάζεται καθοδήγηση και δουλεία ώστε να γίνει η ευκαιρία μια σπουδαία πραγματικότητα.

sport24.gr

Σχόλια