Η Φέγενορντ τσέκαρε τα… πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού

Σκάουτερ της ολλανδικής ομάδας ταξίδεψε στη χώρα μας για να δει αγωνιζόμενους τους Έλληνες νεαρούς του Παναθηναϊκού. Το… tour που έκανε στα γήπεδα της Αθήνας.

Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε η παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά γήπεδα του επικεφαλής των ακαδημιών της Φέγενορντ, Στάνλεϊ Μπραρντ.

Μόνο και μόνο ο τίτλος του, μαρτυράει και την στόχευση του αναφορικά με τα παιχνίδια και τους παίκτες που στόχευσε. Φυσικά, ο Μπραρντ, πέραν αυτού του ρόλο του, έχει και λόγο στο scouting της πρώτης ομάδας, η βασική του αρμοδιότητα όμως, είναι να βρίσκει ταλέντα που στλεχώνουν τα φυτώρια των “ροτένταμερς”.

Ο Μπραρντ βρέθηκε το Σάββατο στον Βόλο για το ματς του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα, ενώ την Κυριακή παρακολούθησε τα παιχνίδια Παναθηναϊκός – ΑΕΛ, Ατρόμητος – Πανιώνιος και Ολυμπιακός – ΑΕΚ, βλέποντας παράλληλα και αντίστοιχα παιχνίδια των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο σκάουτερ της ολλανδικής ομάδας είχε καρφωμένα τα μάτια του σε 2-3 Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ματς των πράσινων με τη Λάρισα ήταν ένας από τους κύριους λόγους του ταξιδιού του ανθρώπου της Φέγενορντ στη χώρα μας. Ηρθε… συστημένος για να τσεκάρει περιπτώσεις νεαρών παικτών του τριφυλλιού και έφυγε από το ΟΑΚΑ με γεμάτο το μπλοκάκι με τις σημειώσεις του. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η Φέγενορντ να επιστρέψει για να τσεκάρει εκ νέου κάποιους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει στη λίστα της ολλανδικής ομάδας, που αναζητεί ταλέντα σε όλη την Ευρώπη.

Σε επίπεδο άμεσης ενίσχυσης, τον προσεχή Ιανουάριο, η Φέγενορντ ψάχνει (κυρίως) έναν κλασικό φουνταριστό και έναν έμπειρο, ποιοτικό στόπερ. Εύκολα συνάγεται, πως από τα παιχνίδια που είδε ο αξιωματούχος του ολλανδικού συλλόγου δεν μπορεί να προκύψει κάτι το ουσιαστικό για τις βασικές αναζητήσεις της ομάδας του.

Για διάφορους λόγους. Είτε γιατί δεν υπάρχουν “κατάλληλοι” αγωνιστικά στα συγκεκριμένα ματς, είτε γιατί αυτοί που θα μπορούσαν ν’ απασχολήσουν (κυρίως παίκτες του Ολυμπιακού) ξεφεύγουν αρκετά από τις οικονομικές δυνατότητες της Φέγενορντ. Για τον Μακέντα, που κάποιοι θα πουν πως απασχόλησε το καλοκαίρι τον ολλανδικό σύλλογο, τότε απασχολούσε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πλέον -και σε συνδυασμό με το πρόβλημα τραυματισμού του Ιταλού στη μέση- δεν υφίστανται.

Συμπερασματικά, αυτό που περισσότερο θα πρέπει να εστιάσουμε αναφορικά με το ταξίδι του Μπραρντ στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με το τι είδε σε επίπεδο επαγγελματιών (παρότι υπήρξαν μια-δύο περιπτώσεις που όντως κατέγραψε στο μπλοκάκι του, αλλά ως εκεί, χωρίς κάτι το περισσότερο), αλλά στο τι είδε σε επίπεδο ομάδων υποδομής, όπου και άλλωστε είναι ο βασικός χώρος ευθύνης του και η κύρια αρμοδιότητα του.

Και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περίοπτη θέση στο scouting του Ολλανδού είχαν κάποιοι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού, πρωτοπόροι και αήττητοι στο πρωτάθλημα των Κ19.

Σχόλια