Η Εθνική Νεανίδων U19 στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η εθνική Νεανίδων U19 σημείωσε νέα μεγάλη επιτυχία, καθώς προκρίθηκε στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα πέρασε στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των 12 προκριματικών ομίλων. Είναι μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί ως καλύτερη όλων με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Η ομάδα του Αντώνη Πριόνα είναι η καλύτερη τρίτη, από τις συνολικά τέσσερις που προκρίνονται, με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζεται.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στον πολύ σημαντικό βαθμό που κατέκτησε τον Σεπτέμβριο εναντίον της Ρωσίας. Δυστυχώς η κακή οργάνωση του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου στέρησε ένα πιθανό καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς οι αγώνες στον όμιλο της εθνικής (12ος) διεξήχθησαν από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή συνέπεσαν με την έναρξη της… προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων για το πρωτάθλημα γυναικών το οποίο άρχισε στα μέσα Οκτωβρίου.

Ωστόσο τα κορίτσια αποδείχτηκαν μαχήτριες. Η Χατζηχαριστού, η Καββούρη, η Πατερνά, η Κατηρτσίδου, η Τσακίρη, η Παλαμά, η Καλδή, η Πούλιου, η Παπαϊωάννου, η Γούλα, η Γεωργαντζή, η Καπνίση, η Χατζηνικολάου, η Δρακωνάκη, η Σαχινίδου, η Γκάτσιου, η Μετοικίδου και όλες οι άλλες 17χρονες και 18χρονες (γεννηθείσες το 1999 και το 2000) που μετείχαν στους προκριματικούς, δίνουν ραντεβού για την Elite Round τον προσεχή Μάρτιο.

Παρακάτω η δήλωση του Αντώνη Πριόνα:

«Η πορεία μας και η πρόκριση αποτελούν μια δίκαιη επιτυχία. Θα μπορούσαμε να ήμαστε στις δύο πρώτες και να προκριθούμε χωρίς να περιμένουμε την εξέλιξη των άλλων ομίλων, αν οι αγώνες είχαν διεξαχθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες. Το σίγουρο είναι ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Elite Round. Αυτή η ομάδα, μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες. Γενικά το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ακμή του τα τελευταία χρόνια. Ημαστασν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα προέχει ο σχεδιασμός για την προετοιμασία μας».

 

Σχόλια