Η απίθανη ιστορία του πατέρα, που περπάτησε επί 12 ώρες, για το όνειρο του ποδοσφαιριστή γιου του [VIDEO]

Ένας 17χρονος ήθελε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17, αλλά δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά. Όμως ο μπαμπάς του, ο Σιλβάνο Εστάσιο, θα έκανε τα πάντα για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Σιλβάνο Εστάσιο ήταν έτοιμος να ταξιδέψει με την εθνική ομάδα Κ17 του Εκουαδόρ για τη Βραζιλία προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17, 2019, που διεξάγεται από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Δυστυχώς, όμως, δεν ανέβηκε ποτέ στο αεροπλάνο, καθώς σαν ανήλικος δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Έτσι, ο πατέρας του, Σιλβάνο Εστάσιο ο πρεσβύτερος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ο ίδιος, έπρεπε να περπατήσει 12 ώρες μέχρι την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, ώστε να υπογράψει τα απαιτούμενα χαρτιά.

Αρχικά, ο πατέρας του παίκτη επρόκειτο να πάει αεροπορικώς στο Κίτο, μια απόσταση 114 χιλιομέτρων από το Αμπάτο, την πόλη που κατοικεί, όμως λόγω των ταραχών στη χώρα τα αεροδρόμια ήταν κλειστά και τα λεωφορεία υπερπλήρη.

Αναγκάστηκε να δανειστεί μια μηχανή, η οποία όμως τον άφησε μετά από μόλις 45 χιλιόμετρα και έτσι κάλυψε την υπόλοιπη απόσταση, δηλαδή 69 χιλιόμετρα, περπατώντας.

«Δεν είδα να υπάρχει άλλη επιλογή και έτσι έφυγα από εκεί την περασμένη Δευτέρα, όμως υπήρχαν άτομα που δεν άφηναν τον κόσμο να περνάει. Έφυγα στις 5 το πρωί, αναγκάστηκα να κόψω δρόμο από τα βουνά και δεν συνάντησα κάποιον κίνδυνο. Ο στόχος μου ήταν να φτάσω έγκαιρα και να υπογράψω τα έγγραφα», διηγείται με εμφανή συγκίνηση ο πατέρας του.

«Ο πατέρας μου θα το ξαναέκανε 1.000 φορές. Ήταν και αυτός παίκτης και από τότε που παίζω ποδόσφαιρο με στηρίζει και είναι το είδωλό μου», πρόσθεσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

H ιστορία είχε «happy end» καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατία ο παίκτης πήγε έγκαιρα στη Βραζιλία και μάλιστα ήταν διαθέσιμος για τον αγώνα με την Αυστραλία.

Όσον αφορά στον πατέρα του, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Εκουαδόρ τον αντάμειψε για τη θυσία του, στέλνοντάς τον πίσω στην πόλη του με το αεροπλάνο.

Ο Σιλβάνο έπαιξε επτά λεπτά ως αλλαγή στη νίκη επί της Αυστραλίας με 2-1, και η λήξη του αγώνα τον βρήκε δακρυσμένο, λέγοντας πως «ήταν τα επτά πιο σημαντικά λεπτά της ζωής μου».

Σχόλια