Γκους Χίντινγκ: «Οι Ακαδημίες παίζουν σημαντικό ρόλο»

Ο έμπειρος Ολλανδός προπονητής Γκους Χίντινγκ όντας άνεργος από τον Νοέμβριο του 2011, όταν και αποχώρησε από την Εθνική Τουρκίας, είναι από 17/2 ο νέος προπονητής της Ανζί, υπογράφοντας συμβόλαιο (10 εκ. ευρώ) για 1,5 χρόνο και αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη θέση του αντιπρέδρου της ομάδας.

Σε δηλώσεις του ως τεχνικός της Ανζί αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό για το σύλλογο είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών:

«Ήταν μία εύκολη απόφαση. Χαίρομαι που αποδέχτηκα μία τέτοια ευκαιρία. Όχι μόνο να δουλέψω σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά δίπλα σε φίλους που με προσκάλεσαν εδώ. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ο σύλλογος καταστρώνει τα σχέδιά του βασιζόμενος στην ανάπτυξη των ακαδημιών.

Είναι τόσο σημαντικό αυτό γι’ αυτούς, όσο τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας και πρόκειται να δώσω ιδιαίτερη σημασία προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε πολύ με τον Σουλεϊμάν Κερίμοφ για το πλάνο του και συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο είναι το πρότζεκτ στο οποίο κλήθηκα να συμμετάσχω», τόνισε ο 65χρονος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για το ρόλο των Ακαδημιών σε μια ομάδα, καθώς και για την πολιτική των μεγάλων συλλόγων.

Δείτε τη συνέντευξη πατώντας… ΕΔΩ

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας του football-academies.gr και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε  like στη σελίδα Football-Academies

 


Σχόλια