Η Α.Ε ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ στο δίκτυο των Arsenal Soccer Schools

Μια νέα δυνατή συνεργασία στη Γλυφάδα με τμήματα για αγόρια και κορίτσια απο 5 έως 16 ετών

Το δίκτυο των Arsenal Soccer Schools καλωσορίζει την Aθλητική Eνωση ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ως μέλος του.

Η Α.Ε. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι η ομάδα της πόλης της Γλυφάδας με συνεχή και πολυετή πορεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Kάθε χρόνο στελεχώνει με παίκτριες τα Εθνικά μας συγκροτήματα.

Στόχος της συνεργασίας ειναι η δημιουργία μιας ποιοτικής ακαδημίας που θα φέρει κοντά στο ποδόσφαιρο άσο το δυνατόν περισσότερα αγόρια και κορίτσια, ώστε να τα βοηθήσουν να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους και να γνωρίσουν το πρωταθλητισμό γαλουχώντας τα με τις αρχές που πρεσβεύει η ομάδα των «Κανονίερηδων».

Στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας της Α.Ε Γλυφάδας – Οδυσσέας που εδρεύει στις Δημοτικο Στάδιο Γλυφάδας (Αλέκου Παναγούλη 3, ΤΚ 166 75), οι νεαροί και νεαρές θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal F.C. και να μάθουν από πρώτο χέρι πώς είναι να αγωνίζονται “The Arsenal Way”.

Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση κάθε παιδιού ανεξαρτήτως φύλλου. Έχοντας ως γνώμονα τον συγκεκριμένο τρόπο εκπαίδευσης που απαιτείται για κάθε ένα έχουν καταρτίσει εξειδικευμένα προγράμματα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Στην ακαδημία της A.E. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ θα λειτουργήσουν τμήματα για αγόρια αλλά και αποκλειστικά για κορίτσια.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο των Arsenal Soccer Schools αριθμεί 21 σχολές και λειτουργεί με σχεδιασμένες και άρτια οργανωμένες υποστηρικτικές ενέργειες και με ένα δομημένο, πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τις σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal FC στη χώρα μας μιας και συμπληρώνουν 10 χρόνια συνεχούς και ποιοτικής παρουσίας. Στο πλαίσιο της  μακροβιότερης συνεργασίας της ομάδας των «Κανονιέρηδων» με δίκτυο σχολών εκτός Αγγλίας οι σχολές του δικτύου θα γιορτάσουν μέσα στη χρονιά, αυτή την επέτειο με μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων τόσο αθλητικών όσο και κοινωνικών.

Τα τελευταία 4 χρόνια πάνω από 25 παιδιά που συμμετείχαν στα προπονητικά προγράμματα των Arsenal Soccer Schools μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παραδείγματα αποτελούν ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου (από τις σχολές AFC Χαλανδρίου και Νέας Κηφισιάς) και η Μαριάννα Γούλα, που επιλέχθηκαν από την Ολλανδική Achilles ’29 και την Ιταλική Hellas Verona αντίστοιχα το περασμένο καλοκαίρι. Τo 2015 ο Χρήστος Αλμπάνης μεταγράφηκε στην Ολλανδική Χέρενφεν όπου θα αγωνίζεται για 3 χρόνια και η Λύδα Κοσκινά η οποία πήρε πλήρη αθλητική υποτροφία στο George Washington University στις ΗΠΑ.  Την ίδια χρονιά ο Ηλίας Ηλιάδης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκο και ο Θόδωρος Λουκάς στην ΑΕΚ.

Tρείς παίκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν “μετακομίσει” τα 3 τελευταία χρόνια στο Λονδίνο και την Arsenal, ο Μούργος Σάββας (U21), ο Χατζηθεοδωρίδης Ηλίας (U-19, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με επαγγελματικό συμβόλαιο στην Bradford FC) και ο Πηλέας Κώστας (U19).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της σχολής ή και για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ακαδημία της Α.Ε Γλυφάδας – Οδυσσέας στο τηλεφωνικά 698 09 28 171 και με e-mail: aeglyfadas@arsenalfootball.gr ή και να μας επισκεφθείτε στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο  Δημοτικο Στάδιο Γλυφάδας (Αλέκου Παναγούλη 3, ΤΚ 166 75) Δευτέρα-Τρίτη και Πέμπτη 16.00 εως 18.00

Τα προγράμματα των Arsenal Soccer Schools αφορούν σε παιδιά ηλικιών 5-16 ετών, τα οποία χωρίζονται στα παρακάτω προγράμματα:

1. Grassroots Program (5 έως 11 ετών)

2. Advanced Development program (12 έως 16 ετών)

3. Goalkeeper Development Program (7 έως 16 ετών)

Grassroots Program (5-11 ετών)

Το πρόγραμμα των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal ακολουθεί τις ίδιες αρχές με τις οποίες προπονείται και αγωνίζεται η πρώτη ομάδα της Arsenal FC. Η Άρσεναλ στο προπονητικό της πρόγραμμα έχει πάθος με την εκμάθηση της σωστής τεχνικής δουλεύοντας σε μικρούς χώρους. Τα παιδιά από 5 έως 11 ετών είναι στην καταλληλότερη ηλικία ώστε να δουλέψουν συστηματικά στην  απόκτηση  άρτιας τεχνικής κατάρτισης (πάσα – ντρίπλα –  σουτ) που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ποδοσφαιρική τους εξέλιξη. Στις ηλικίες αυτές πρωτίστως,  στόχος είναι η ατομική τεχνική βελτίωση του παιδιού. Η νίκη στους αγώνες δεν είναι  αυτοσκοπός και ζητούμενο της προπόνησης.

Advanced Development Program (12-16 ετών)

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να παρέχει συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση και τις επαγγελματικές οδηγίες του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop. Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους.

Goalkeeper Development Program (7-16 ετών)

Σε λειτουργία βρίσκεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Arsenal Soccer Schools αποκλειστικά για τερματοφύλακες. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο προπονητής τερματοφυλάκων Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην F.C. Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.  Ο κ. Ardesch ειδικεύεται στην εξέλιξη ταλαντούχων τερματοφυλάκων σε νεαρή ηλικία και στην εκπαίδευση προπονητών.

Η συχνή παρουσία του στη χώρα μας όπου συνεργάζεται και επιμορφώνει προπονητές τερματοφυλάκων των Arsenal Soccer Schools εξασφαλίζει ένα επαγγελματικό και ποιοτικό πρόγραμμα προπόνησης και αξιολόγησης.  Στόχος του προγράμματος είναι η συνεχής εξέλιξη και καλύτερη δυνατή προετοιμασία των παιδιών ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητη τεχνική κατάρτιση και να διεκδικήσουν την είσοδο τους στις επίλεκτες ομάδες του Advanced Development Program. Το 2015, τρεις τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Χαλκίδης μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, ο Φώτης Σταματόπουλος στον Ολυμπιακό και ο Αντώνης Κουβέλης στον Πανιώνιο. Τη σεζόν 2011-12, την πρώτη πιλοτική χρονιά του προγράμματος, το πρόγραμμα γνώριζε τη πρώτη του επιτυχία αφού ο Dejan Iliev, που άνηκε σε συνεργαζόμενη σχολή του δικτύου στη FYROM και συμμετείχε στο πρόγραμμα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Arsenal F.C.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Arsenal Soccer Schools μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site στη διεύθυνση http://arsenalfootball.gr/.

Σχόλια