Γκαρσία: «Να ετοιμάσουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα»

Λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος της Super League 2 ο Πάμπλο Γκαρσία μιλάει στην κάμερα του PAOK TV για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ Β, τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους και τους στόχους για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο PAOK TV ο Ουρουγουανός:

Για τη σεζόν που ξεκινά: “Ο στόχος είναι να προετοιμάσουμε παίκτες για τη μεγάλη ομάδα. Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Ακόμα και στις εγκαταστάσεις εδώ στο προπονητικό κέντρο, όλα είναι καινούργια και δουλεύουμε πάνω σε όλους τους τομείς σταδιακά.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκπληρώνουμε τους στόχους που μας έχει θέσει ο σύλλογος. Να προετοιμάζουμε δηλαδή τους παίκτες τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, να τους κάνουμε ανταγωνιστικούς. Αυτό πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Αυτή είναι η αποστολή μας”.

Για τη διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ Β σε σχέση με τις άλλες ηλικίες παικτών με τις οποίες έχει δουλέψει: “Έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες που ήταν δανεικοί και επέστρεψαν πάλι στον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να το δουλέψουμε όλο αυτό στην προετοιμασία. Κάποιοι δεν είχαν παίξει σε πολλά παιχνίδια, αλλά δουλεύουμε για να είναι έτοιμοι να παίξουν κόντρα σε άνδρες. Θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και δυναμικό.

Πρέπει να τους προετοιμάσουμε σωστά. Πιστεύω ότι το καταφέραμε στην προετοιμασία. Έχουμε επίσης παίκτες που ηλικιακά ανήκουν στην Κ19 και μπορούν να παίξουν σε αυτή την κατηγορία. Στόχος μας είναι να τους προπονήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι έτοιμοι όποτε χρειαστούν.

Χρειαζόμασταν δύο μέσους με εμπειρία. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι είναι πολύ μικροί και στην Κ19 λείπουν εξίσου παίκτες στα χαφ. Στόχος μας είναι να τους προετοιμάσουμε γρήγορα και ας είναι μικροί. Θέλουμε να τους κάνουμε άμεσα ανταγωνιστικούς. Να έχουν ένα λαμπρό μέλλον”.

Για το πρωτάθλημα της Superleague2: “Στα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις προσπαθήσαμε να δουλέψουμε σε τομείς που έχουν να κάνουν και με τη δύναμη και την εμπειρία. Δεν είναι μόνο μπάλα ένα παιχνίδι.

Είναι το γήπεδο, η μπάλα, η βροχή, ο ήλιος. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Γι΄αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε με αυτό τον τρόπο στην προετοιμασία για να μπορέσουν οι παίκτες να συνηθίσουν και να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες”.

 

Σχόλια