Η Γιουβέντους θέλει παίκτη του… Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Γιουβέντους έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Βορειοκορεάτη άσο της Περούτζια, Χαν Κουάνγκ-Σονγκ, ο οποίος όμως παρότι αγωνίζεται στην Ιταλία, αποτελεί… όμηρος του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Ο 19χρονος Βορειοκορεάτης επιθετικός, Χαν Κουάνγκ-Σονγκ ανήκει στην Κάλιαρι και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Περούτζια, με την οποία μετράει 7 γκολ σε 17 εμφανίσεις τη φετινή σεζόν στη Serie B.

Ο Κουάνγκ-Σονγκ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους με τις εμφανίσεις του, ωστόσο η περίπτωση του παίκτη είναι πολύπλοκη από τη στιγμή που αποτελεί… δέσμιο του βορειοκορεάτικου καθεστώτος!

Πρόσφατα ο Κουάνγκ-Σονγκ είχε προσκληθεί από τη γνωστή ιταλική εκπομπή Domenica Sportiva για συνέντευξη, η οποία ωστόσο την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε μετά από τηλέφωνο που δέχθηκε ο παίκτης από ηγετικό στέλεχος της Βορείου Κορέας, το οποίο τον εμπόδισε να παρουσιαστεί στην ιταλική τηλεόραση με την απειλή του επαναπατρισμού!

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ καθώς αυτό που παραμένει άγνωστο είναι τι γίνεται ο μισθός που παίρνει ο 19χρονος Βορειοκορεάτης άσος στην Ιταλία!

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους νόμους της ασιατικής χώρας, όσοι Βορειοκορεάτες εργάζονται εκτός του κράτους, είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους πίσω στη χώρα!

Από την πλευρά της η Κάλιαρι διαβεβαιώνει πως το μηνιάτικο του παίκτη πληρώνεται κατευθείαν σε εκείνον, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο τι γίνονται μετά τα χρήματα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να επιστρέφονται από τον Κουάνγκ-Σονγκ στην βορειοκορεάτικη κυβέρνηση! Με λίγα λόγια δηλαδή ο παίκτης ανήκει ουσιαστικά στον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Βορειοκορεάτη άσο, ωστόσο η περίεργη περίπτωσή του και η εμπλοκή του καθεστώτος της χώρας του κάνουν τη «Γηραιά Κυρία» να έχει ενδοιασμούς πάνω σε μια πιθανή κίνηση για την απόκτησή του.

πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια