Γιάννης Αγγελόπουλος: «Όνειρο του προέδρου είναι να αποκτήσει προπονητικό κέντρο η Ακαδημία του Ατρόμητου»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου Γιάννης Αγγελόπουλος στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αποστόλη Λάμπο μιλά για τον φετινό Ατρόμητο και όχι μόνο.

Πολύ δύσκολα θα βρει κανείς κάποια συνέντευξή του, ωστόσο η φετινή χρονιά του Ατρόμητου με ανάγκασε να τον πιέσω να μας μιλήσει για τα κατορθώματα του συλλόγου των δυτικών προαστίων και όχι μόνο. Το στενό μαρκάρισμα απέδωσε και στα 35’ λεπτά κουβέντας γίναμε σοφότεροι τόσο για τη φετινή σεζόν του Ατρόμητου όσο και για την δουλειά ενός τεχνικού διευθυντή σε έναν απαιτητικό σύλλογο. 

Μάθαμε ότι το μυστικό της φετινής ομοιογένειας οφείλεται εν πολλοίς στον Ούμπιντες, μάθαμε το πώς «καλουπώθηκε» ο Ουάρντα, μάθαμε τη φιλοσοφία του Κάναντι και τις σκέψεις του συλλόγου για τον Αυστριακό. Μάθαμε ότι τον δυσκόλεψαν οι μεταγραφές του Γιαννούλη και του Χαζτηισαΐα, μάθαμε τις σκέψεις του για τους δανεικούς, αλλά και για τις πωλήσεις βασικών παικτών της ομάδας.

Η κουβέντα πήγε και στην ακαδημία του συλλόγου για την οποία ο Γιώργος Σπανός ψάχνει χώρο για να δημιουργήσει το σπίτι της! Μάθαμε ποιο είναι το όνειρό του αλλά και το πώς θα κινηθεί ο Ατρόμητος στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτά και άλλα πολλά στην συνέντευξη που παραχώρησε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου στο novasports.gr.

Ακολουθεί αναλυτικά όλη η συνέντευξη

Η αρχή της χρονιάς είχε προπονητή στον Ατρόμητο τον Σα Πίντο, ο οποίος δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας έφυγε για τη Σταντάρ Λιέγης. Αγχωθήκατε; Πως φτάσατε στον Κάναντι;

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα να χάνει τον προπονητή της. Είχαμε ξεκινήσει έναν μεταγραφικό σχεδιασμό με τον κύριο Σα Πίντο, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο δείξαμε αντανακλαστικά, λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα. Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ καλό όνομα και στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλα γραφεία μάνατζερ να προτείνουν μέσα σε ελάχιστες ώρες πολλούς προπονητές. Εγώ έκανα ένα φιλτράρισμα σε αυτά τα ονόματα και ξεχώρισα τρεις-τέσσερις περιπτώσεις από την ξένη αγορά όπως είχαμε προκαθορίσει με τον κύριο Σπανό.

Το βιογραφικό και η πορεία του κύριου Κάναντι τον έκαναν να είναι το νούμερο ένα στη λίστα μου κι εκείνος που ήθελα να ξεκινήσουμε άμεσα επαφές. Μου άρεσε πολύ ότι είχε ξεκινήσει από χαμηλές κατηγορίες, είχε εξελίξει ποδοσφαιριστές και είχε πετύχει σπουδαία πράγματα τηρουμένων των αναλογιών σε όλες τις ομάδες που είχε δουλέψει. Ξεκινήσαμε έτσι τη διαδικασία και ευτυχήσαμε στο τέλος να τον φέρουμε στην ομάδα μας.»

Είναι αλήθεια ότι σε 17 χρόνια προπονητικής καριέρας έχει συνεχείς επιτυχίες από την 8η κατηγορία της Αυστρίας πλην του διαστήματος στην Ραπίντ, το οποίο ίσως αποτελεί ευτυχή συγκυρία για τον Ατρόμητο. Είναι έτσι;

«Αν είχε καλή πορεία και με την Ραπίντ καταλαβαίνετε ότι δε θα μπορούσε να είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας. Αλλά μια επιτυχημένη πορεία 17 ετών δεν μπορεί να την επισκιάσει μια τρίμηνη άσχημη πορεία.»

Τα φιλικά της προετοιμασίας αλλά και το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα σας έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις για τον προπονητή; Τι συζητάγατε τότε με τον κύριο Σπανό;

«Όταν ήρθε ο κύριος Κάναντι, όντως το 80% των μεταγραφών είχε ολοκληρωθεί. Βέβαια είδε τους ποδοσφαιριστές, ενημερώθηκε και έδειξε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις επιλογές μας. Εμείς προχωρήσαμε γιατί δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Μετά την έλευσή του έγιναν τρεις-τέσσερις προσθήκες που θεωρώ ότι ήταν καταλυτικές για την πορεία μας. Όντως υπήρχαν κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά αν και είχαμε και κάποια πολύ καλά με νίκη επί του Παναιτωλικού αλλά και του Ολυμπιακού.

Ο Κάναντι έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και μεθοδικότητας στην δουλειά του. Ήθελε να έχει άποψη και εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Έδωσε ευκαιρία σε όλους τους παίκτες, δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα και σε επίπεδο τακτικής αλλά και σε ζευγάρια μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Προσπάθησε να βρει την κατάλληλη χημεία γιατί γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας να βρεθούν κατάλληλα ζευγάρια στους χώρους που αγωνίζονται ποδοσφαιριστές. Αυτό δημιούργησε και κάποια προβλήματα.

Επίσης ξεκινήσαμε διαφορετικά από άλλα χρόνια και την προετοιμασία μας. Ενώ όλα τα χρόνια ξεκινούσαμε στο βουνό το πρώτο στάδιο πάρα πολύ δυνατά, εκείνος μετά από κάποιες συναντήσεις που είχε με τους γυμναστές και τον εργοφυσιολόγο της ομάδας αποφάσισε ότι έπρεπε να πάει πιο συντηρητικά στην αρχή και στο δεύτερο στάδιο που περιλαμβάνονταν και τα φιλικά παιχνίδια αλλά και τώρα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ανέβασε πάρα πολύ την ένταση των προπονήσεων.

Για παράδειγμα πριν από φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα έκανε μιάμιση ώρα προπόνηση, ενώ σε κάποια φιλικά ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι παίκτες παίζουν 45-60 λεπτά εκείνος έβαζε κάποιους όλο το 90λεπτο. Αποτέλεσμα ήταν όλη αυτή η επιβάρυνση να δημιουργήσει κάποια προβλήματα με τα άσχημα αποτελέσματα.

Βέβαια είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος στο να πάρει πληροφορίες, το επιδιώκει και ο ίδιος. Μιλήσαμε πάρα πολύ και πριν τα φιλικά όταν κι εγώ έβλεπα ότι είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς και ο τρόπος σκέψης του. Εκείνος μου εξηγούσε για ποιο λόγο κάνει κάθε κίνηση.

Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι μετά τα άσχημα αυτά αποτελέσματα δεν προβληματιστήκαμε. Αλλά εγώ και ο πρόεδρος καλυφθήκαμε πλήρως από τις αιτιολογήσεις του και ευτυχώς δεν μπήκαμε σε δεύτερες σκέψεις και έχουμε τα αποτελέσματα αυτά.»

Φτάσαμε σε ένα σημείο με 14 νέους παίκτες, με ολοκληρωμένη την ανανέωση που ξεκίνησε το 2013, να έχουμε μια ομάδα η οποία καταρρίπτει το μύθο ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων για να βρει χημεία και ομοιογένεια. Ποιο είναι το μυστικό;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μυστικό ούτε μαγικό ραβδί στο ποδόσφαιρο. Όντως κι εμείς δεν περιμέναμε ότι τόσο γρήγορα η ομάδα θα βρει ομοιογένεια γιατί εκτός τους 14 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων σε κάθε παιχνίδι 8-9 είναι στη βασική εντεκάδα, υπάρχει και καινούριος προπονητής που αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Ήμασταν τυχεροί, γιατί στις μεταγραφές χρειάζεται και τύχη, διότι όλοι αυτοί οι παίκτες και οι Έλληνες και οι ξένοι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Θεωρώ πολύ μεγάλη τη συμβολή του προπονητή διότι πείστηκαν και οι παίκτες από εκείνον. Είναι σημαντικό ότι είτε είναι μικροί είτε είναι μεγάλη σε ηλικία, έχουν κίνητρο και είναι φιλόδοξοι και μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έχει κι ο Ούμπιντες. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του. Τον ακούν και τον κοιτούν στο στόμα όταν λέει κάτι και θεωρώ ότι η συμβολή του είναι πολύ μεγάλη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.»

Ποια μεταγραφή σας δυσκόλεψε περισσότερο το καλοκαίρι που μας πέρασε; Για ποια μεταγραφή ξενυχτήσατε;

«Αυτό συμβαίνει συχνά. Εγώ και οι άμεσοι συνεργάτες μου έχει τύχη να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις νωρίς το απόγευμα και να τελειώσουμε την άλλη μέρα το πρωί. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο, είναι μέρος της δουλειάς. Φέτος λίγο μας δυσκόλεψαν οι δανεισμοί του Γιαννούλη και του Χατζηισαΐας από τον ΠΑΟΚ, διότι έπεσαν πάνω στην αλλαγή του προπονητή μας αλλά ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες ανακατατάξεις και στο προπονητικό κομμάτι στον ΠΑΟΚ, οπότε κι εκεί έπρεπε ο καινούριος προπονητής να αξιολογήσει κάποια πράγματα, οπότε χρονικά μας δυσκόλεψαν αυτές οι δύο μεταγραφές.»

Πως καλουπώσατε τον Ουάρντα που ήρθε εδώ με τη φήμη του «κακού παιδιού»;

«Ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο παιδί. Για τον Ουάρντα δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Και στο παρελθόν έχουν περάσει κάποιοι παίκτες που είχαν κακή φήμη, αλλά μέσα από την επικοινωνία, τα διάλογο αλλά και τοις πρακτικές του εκάστοτε προπονητή βοήθησαν πολύ την ομάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να φτάσουν να κάνουν μεγάλες μεταγραφές στο εξωτερικό.

Κάπως έτσι έγινε και με τον Ουάρντα. Μιλήσαμε, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα και βλέπουμε όλοι το αποτέλεσμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είναι αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του κάτι που είναι πολύ σημαντικό και φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει πει και βοηθάει πάρα πολύ και σε τακτικά κομμάτια. Έχει τακτικούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι του, έχει αφομοιώσει το σύστημα και τα πράγματα που του ζητάει ο προπονητής και νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι έχει πολύ μεγάλη συμβολή ο κύριος Κάναντι.»

Πολλή κουβέντα γίνεται για τους δανεικούς. Περνούν δεύτερες σκέψεις για αυτές τις κινήσεις. Επίσης σας «φοβίζει» το γεγονός μήπως τους ζητήσουν πίσω οι ομάδες τους;

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια ταμπού σε δανεισμούς ποδοσφαιριστών. Εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερη σκέψη όταν η διαδικασία είναι ξεκάθαρη και με πλήρη διαφάνεια. Προφανώς και θα ήταν καλύτερα οι ποδοσφαιριστές αυτοί να ήταν ελεύθεροι. Αλλά βλέπουμε ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου να αποκτούν ότι καλό υπάρχει σε όλες τις ομάδες. Οπότε αν θες να έχεις ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι σχεδόν μονόδρομος να πας σε τέτοιες λύσεις.

Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ενόχληση από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ενόψει Ιανουαρίου. Ήταν ξεκάθαρη η κουβέντα μας το καλοκαίρι ότι αν υπάρξει κάποια επιστροφή θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι και θεωρώ ότι έτσι θα συνεχίσουμε.»

Ο Ατρόμητος είναι 2 βαθμούς από την κορυφή, θεωρείτε ότι αν στην πρώτη ήττα της χρονιάς στην Τούμπα είχαν παίξει οι δανεικοί ή αν υπήρχε το goal line technology ο Ατρόμητος θα ήταν ο πρωταθλητής χειμώνα;

«Στην πρώτη περίπτωση δε θα το έλεγα, γιατί τα παιδιά που έπαιξαν είχαν πάρα πολύ καλή παρουσία. Ενδεχομένως τα παιδιά που δεν έπαιξαν να έπαιζαν και η ομάδα να μην πήγαινε καλά. Άλλοι παράγοντες δε βοήθησαν στο να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα και εκεί. Αλλά θεωρώ ότι ήταν ξεκάθαρη η περίπτωση στη Λάρισα, γιατί αν θυμάστε ήταν στο 86ο λεπτό και ο αντίπαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και ήταν κάτι που έγινε. Δηλαδή το γκολ μπήκε, δεν υπάρχουν «αν» και «θα», ήταν γεγονός. Εκεί θεωρώ ότι αν το γκολ αυτό μέτραγε ο Ατρόμητος θα ήταν πρωταθλητής χειμώνα.»

Υπάρχει κάποιος παίκτης του ρόστερ που έχει προκαλέσει έκπληξη στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας;

«Όχι, γιατί γνωρίζαμε τι μπορούν να δώσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Το ευχάριστο είναι ότι όλοι αυτοί οι παίκτες αποδίδουν αυτά που μπορούν.»

Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Ατρόμητου;

«Όταν ξεκίνησε η σεζόν με τόσες μεταγραφές και με καινούριο προπονητή αυτό που θέλαμε σε πρώτη φάση ήταν να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που αν είναι δυνατόν να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια, ήρθαν αποτελέσματα και πλέον βασικός μας στόχος είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ει δυνατόν να παίξουμε για τρίτη φορά σε ένα τελικό κυπέλλου.

Αν σταθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και εξασφαλίσουμε νωρίς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι όσο το δυνατόν καλύτερο νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

Μιλήστε μας για τις εξαιρετικές ακαδημίες της ομάδας. Ένας φίλαθλος σκέφτεται αν μπορεί ο Ατρόμητος να βασιστεί στις ακαδημίες του κι αν είναι αναγκαίο κακό οι πωλήσεις τους; Τι λέτε εσείς γι΄αυτά;

«Είναι αναγκαίο κακό στο σύγχρονο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι λειτουργούν πολύ καλά οι ακαδημίες μας. Οι άνθρωποι που τις τρέχουν έχουν και πολύ μεράκι. Προσπαθούμε αλλά υπάρχουν και κάποιες ατέλειες σε αυτό το κομμάτι. Το μεγάλο όνειρο του προέδρου αλλά και όλου του οργανισμού του Ατρόμητου είναι να αποκτήσει ένα προπονητικό κέντρο και η ακαδημία μας.

Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία ανεύρεση χώρου κι επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος στην Αθήνα κοιτάμε και στην περιφέρεια. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και θεωρώ ότι αυτό θα είναι το έναυσμα για να βγουν ακόμα περισσότεροι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και να πλαισιώσουν και την πρώτη ομάδα περισσότεροι παίκτες από τις ακαδημίες σε σχέση με αυτή τη στιγμή.»

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για αγορά κάποιου βασικού ποδοσφαιριστή σας;

«Δεν έχουμε κάποια επίσημη πρόταση αλλά έχουν βολιδοσκοπήσει και προσπαθούν να αφουγκραστούν τις απαιτήσεις μας. Θεωρώ ότι και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έχουμε κάποια πρόταση. Δεν ξέρω αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή αλλά πιστεύω ότι πρόταση θα έρθει.»

Το ρόστερ θα είναι λίγο διαφορετικό είτε λόγω πωλήσεων είτε λόγω μεταγραφών; Σας «φοβίζει» αυτό;

«Κοιτάξτε, αν υπάρξει αποχώρηση θα υπάρξει μία. Δε θα προχωρήσουμε σε περισσότερες αποχωρήσεις. Μπορεί να είμαστε ψηλά, να είμαστε στους στόχους αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται επαγρύπνηση και πολλή δουλειά. Θα γίνουν δύο μάξιμουμ τρεις προσθήκες. Αλλά επειδή το ζητούμενο είναι αυτό και έχει επενδύσει πολύ σε αυτό ο προπονητής μας, δε θα διαταραχθούν οι ισορροπίες και σαν σύνολο νομίζω ότι θα έχουμε την ίδια εικόνα με του πρώτου γύρου.»

Σε ποιες θέσεις οι προσθήκες;

«Χρειαζόμαστε έναν winger, θέση που μας έχουν προταθεί πολλοί παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Τόνι Σίλβα, αλλά και έναν μπακ που μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας και είμαστε κοντά σε μια τέτοια μεταγραφή. Ο Σάκιτς είναι ένας παίκτης που εξετάζουμε, έμεινε ελεύθερος από την Άλταχ, τον ήξερε ο προπονητής μας και θεωρώ πως η υπόθεσή του αναμένεται να έχει αίσιο τέλος. Αν γίνει τρίτη προσθήκη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι στο κέντρο ή στην επίθεση. »

Ποια είναι η σχέση σας με τον Γιώργο Σπανό;

«Η αλήθεια είναι ότι γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Είμαι στον Ατρόμητο 11 χρόνια αλλά γνωριζόμαστε πολύ πριν. Ο Ατρόμητος είναι τυχερός που έχει αυτόν τον παράγοντα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου μόνο για να προσφέρει και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Γνωρίζει πολύ ποδόσφαιρο, αλλά αυτό είναι κακό για μένα γιατί δε μπορώ να ξεφύγω σε κάποιες λάθος επιλογές (γέλια), τις αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα.

Προφανώς υπάρχουν στιγμές με εντάσεις, αλλά επειδή κι εκείνος είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα οι καλές στιγμές που πανηγυρίζουμε, που χαιρόμαστε με τις επιτυχίες της ομάδας είναι πολύ περισσότερες.»

Σας στεναχωρεί κι εσάς ότι πέραν των Fentagin ο πολύς κόσμος του Περιστερίου δεν έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά σας;

«Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε κι άλλα πράγματα, την κατάσταση στη χώρα για παράδειγμα. Το ότι η ομάδα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές πριν την έλευση Σπανού, όμως ξέρουμε ότι και ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να τα δίνουμε όλα για εκείνους που έρχονται στο γήπεδο, τους Fentagin που μας ακολουθούν σε όλα τα γήπεδα κάνοντας αισθητή την παρουσία τους αλλά και μέσα από την απόδοσή μας και τις επιτυχίες μας να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Πράγμα που φέτος το έχουμε πετύχει. Ο μέσος όρος των εισιτηρίων της ομάδας μας έχει αυξηθεί. Θεωρώ ότι με την απόδοσή μας στο δεύτερο γύρο θα τους «αναγκάσουμε» να έρθουν περισσότεροι.

Ποια μεταγραφική υπόθεση σας δυσκόλεψε περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια;

«Είναι πάρα πολλές αλλά νομίζω όταν ήρθε ο Ούμπιντες για πρώτη φορά. Όμως είναι πάρα πολλές και σε πολλές υπάρχει και η διαφορά της ώρας αλλά και για κάποια εμπόδια της τελευταίας στιγμής. Οι δύσκολες περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που τελείωσαν γρήγορα.»

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας και ποια η μεγαλύτερη αποτυχία;

«Και αρκετοί παίκτες έχουν έρθει και έχουν κάνει πολύ καλές σεζόν κάτι που δείχνου οι επιτυχίες της ομάδες. Πολλές είναι και εκείνες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ευτυχώς οι επιτυχίες είναι πολύ περισσότερες από της αποτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τη φετινή σεζόν που δικαιολογημένα έχουμε καταρρίψει κάποια ρεκόρ, μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια ο Ατρόμητος έπαιξε τέσσερις φορές στην Ευρώπη, έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου και τα δύο τελευταία χρόνια που δε μπορέσαμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και τερματίσαμε στην 6η και την7η θέση θεωρήθηκε από όλο το φίλαθλο κόσμο αλλά και από εμάς τους ίδιους ως αποτυχία. Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο έχει ανέβει επίπεδο ο Ατρόμητος και τι περιμένουν όλοι από την ομάδα μας.

Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του τεχνικού διευθυντή;

«Πρώτον να του αρέσει υπερβολικά και να το αγαπάει. Είναι ένα επάγγελμα που δεν πλήττεις ποτέ. Συνέχεια αλλάζεις παραστάσεις, έχει τρομερό ενδιαφέρον, έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις, είναι πολύπλευρο επάγγελμα, δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε κάτι . Πρέπει να είναι έτοιμος να αφοσιώσει πάρα πολλές ώρες και να χάσει προσωπικό χρόνο και χρόνο από την οικογένειά του. Να ξέρει επίσης ότι δε θα είναι πάρα πολύ εύκολο το έργο του αλλά για μένα είναι αυτό που ήθελα να κάνω και που αν ξεκίναγα πάλι είναι το μόνο επάγγελμα που θα ήθελα να ακολουθήσω.»

Ποια είναι η ευχή και το όνειρό σας;

«Ευχή η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να έρθουν καλύτερες μέρες. Κι επειδή έχω παιδιά εύχομαι η νέα γενιά να ξαναβρεί το χαμόγελό της και να ξαναδεί με αισιοδοξία το μέλλον. Για να συμβεί αυτό οφείλουμε όλοι εμείς μεγαλύτερη να δουλέψουμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε να συμβεί αυτό.

Επειδή δε μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε ονειρεύομαι να πάρει ο Ατρόμητος έναν τίτλο.»

Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σχόλια