Γεωργόπουλος: «Υπάρχει άφθονο ταλέντο στις μικρές ηλικίες. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι λαμπρό»

Δύο νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις ήταν ο απολογισμός της Εθνικής Ομάδας κάτω των 16 στους φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Πιο συγκεκριμένα, στις 24/2 η Εθνική νίκησε 4-2 την ΑΕΚ στα Σπάτα χάρη στα γκολ των Τζοβάρα (3΄), Τσίγκου (40΄, πέν.), Παπαδόπουλου (43΄, 78΄).
Η σύνθεση της Εθνικής: Χατζηεμμανουήλ (60΄ Σκιαθίτης), Τάμπας (41΄ Κουτσοποδιώτης), Σάμιος (41΄ Παπαδόπουλος), Αγιώτης (22΄ Μηχάι), Δημητρίου (41΄ Μανωλάκης), Ιγκμπινόμπα, Αναστόπουλος (41΄ Αποστολάκης), Κυριλλίδης (41΄ Αγγελόπουλος), Τσίγκος (41΄ Γκασούκας), Καμπέτσης (41΄ Νούκαρης), Τζοβάρας (41΄ Δημήτρουλας).

Την επόμενη μέρα (25/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στον Άγιο Κοσμά με τέρματα των Νούκαρη (24΄, πέν.), Αναστόπουλου (80΄).
Η σύνθεση της Εθνικής: Σκαφίδας (57΄ Σκιαθίτης), Μανωλάκης (57΄ Κουτσοποδιώτης), Δημητρίου, Μηχάι (57΄ Αναστόπουλος), Ιγκμπινόμπα (57΄ Σάμιος), Αγγελόπουλος, Αποστολάκης (41΄ Καμπέτσης), Νούκαρης (41΄ Κυριλλίδης), Τσίγκος (25΄ Δημήτρουλας), Παπαδόπουλος (41΄ Γκασούκας), Τζοβάρας (41΄ Τάμπας)

Την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των νεαρών παικτών εξέφρασε με δηλώσεις του στο epo.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος:

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες όλων των παιδιών και στα δύο φιλικά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προεπιλογές γιατί θέλουμε το προσεχές φθινόπωρο η ομάδα να είναι έτοιμη και δυνατή ενόψει των επίσημων αγώνων για το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων.

Επίσης, είμαστε χαρούμενοι γιατί διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα παιδιά που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο ματς θα είναι σίγουρα μαζί μας στο μέλλον και θα βοηθήσουν τις προσπάθειές μας στη διοργάνωση της UEFA.

Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την ΕΠΟ στον τομέα των υποδομών. Ένα δίκτυο έμπειρων προπονητών παρακολουθεί συστηματικά σε όλη τη χώρα νέους παίκτες και με χαρά μπορώ να πω ότι υπάρχει άφθονο ταλέντο στις μικρές ηλικίες. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι λαμπρό».

Σχόλια