Ιάσωνας Γαβαλάς – «Χρυσάφι» στα γκολπόστ του Ολυμπιακού (VIDEO)

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ Κ17 ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ο νεαρός κίπερ Ιάσωνας Γαβαλάς είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουν αυτήν την στιγμή οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις με Μίτσελ, ο ποδοσφαιρικός του πατέρας και ο Παναθηναϊκός.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1998 ο Γαβαλάς είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος γκολκίπερ, που βελτιώνεται συνεχώς και ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται αυτήν την στιγμή ότι καλύτερο έχουν τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Θεωρείται δηλαδή πιο πάνω και από τους γκολκίπερ της Κ-20.

Όσοι τον έχουν δει σε δράση από κοντά έχουν εικόνα των προσόντων του μιλούν για έναν τερματοφύλακα με πολύ καλά προσόντα και αντανακλαστικά, που όμως πρέπει να δουλέψει ακόμα αρκετά στις εξόδους του. Αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό μειονέκτημά του.

Ο Γαβαλάς έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία του Νίκου Κριμιτζά. Του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού που ήταν ο ποδοσφαιρικός του πατέρας και ο οποίος πάντα είχε σαν όνειρό του να τον δει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένα όνειρο που έγινε πράξη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν και υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο, ο οποίος ήθελε να διατηρήσει στο δυναμικό του.

Μετά από το πέρασμα του από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου -με το δελτίο του ωστόσο να παραμένει στην Ακαδημία Κριμιτζά- ο Γαβαλάς έκλεισε σε ηλικία 14 ετών στον Ολυμπιακό. Ο τότε υπεύθυνος Ακαδημιών των Πειραιωτών, Μπερντ Στορκ, τον είχε δει από κοντά χαρακτηρίζοντάς τον… θωρηκτό. Είχε μείνει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές του και εισηγήθηκε την δοκιμή του με την προοπτική να αποκτηθεί.

Εξαιρετική άποψη είχαν γι αυτόν και ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, Βασίλης Αλεξούδης -με τον οποίο ο Γαβαλάς προπονήθηκε τις πρώτες ημέρες της δοκιμής του στον Ολυμπιακό- αλλά και του προπονητή τερματοφυλάκων της Ακαδημίας, Χρήστου Θεοδώρου. Ο Γαβαλάς δούλεψε πολύ στον Ολυμπιακό για να φτάσει στο σημείο να είναι σήμερα βασικός στην Κ17 και να αποτελεί ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας του.

Έχει ύψος 1,86 μέτρα και είναι δεξιοπόδαρος, ενώ έχει κάνει προπονήσεις στο Elite Group της Ακαδημίας κάτω από τις οδηγίες του Μίτσελ. Οι πληροφορίες λένε πως όλες οι τότε επιλογές ήταν κατόπιν εισηγήσεως του Ισπανού τεχνικού και πως είχε επιμείνει για την παρουσία του Ιάσωνα Γαβαλά.

Το σίγουρο είναι πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δουλέψει κι άλλο, να δείξει καλύτερα πράγματα και να κυνηγήσει την καθιέρωσή του ακόμα και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

* Δείτε το βίντεο παρακάτω που έχει φτιάξει ο Νίκος Κριμιτζάς για τον Ιάσωνα Γαβαλά.

{youtube width=”615″ height=”400″}CBbcVB0F95s{/youtube}

Με πληροφορίες από το  gazzetta.gr


Σχόλια