Γ. Αλαφούζος: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, με Λάμπρου και Αγγελόπουλο Β.»

Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε και στην Ακαδημία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της Κ20, ούτε από την Ακαδημία, και επισήμανε, ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος με τους Λάζαρο Λάμπρου και Βασίλη Αγγελόπουλο, που ενώ τους προτάθηκε να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους στον Παναθηναϊκό, αυτοί αρνήθηκαν.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Αλαφούζος για την Ακαδημία:

«Η ακαδημία θέλει κι αυτή να ενισχυθεί, όπως κι όλος ο Παναθηναϊκός. Δεν είμαι ευχαριστημένος απ’ τα αποτελέσματα της Κ20 ούτε από την Ακαδημία, αλλά δυστυχώς  δεν είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με την Ακαδημία, ειδικά φέτος. Ασχοληθήκαμε με θέματα επιβίωσης του Παναθηναϊκού, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Μας απασχολεί η Ακαδημία, θέλουμε να έχουμε νέους παίκτες.

Από τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό και ήταν στην Ακαδημία δυστυχώς σχεδόν κανένας δεν παίζει κάπου αλλού σήμερα. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι χάσαμε κάποιο ταλέντο απ’ αυτούς που φύγανε. Δεν παίζουν πουθενά. Κάτι λέει αυτό.

Έχουμε 3-4 πολύ καλούς νέους αθλητές που έχουν κατά περιόδους έρθει στην πρώτη ομάδα, αλλά όπως ξέρετε η πορεία της Κ20 δεν είναι καλή φέτος. Και απ’ τα παιδιά που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα, εσείς ξέρετε έστω και έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος να έχει κάνει τη διαφορά στην Κ20; Να λέμε όταν παίζει ο «Χ» παίκτης, αλλάζει η συμπεριφορά της ομάδος; Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Όχι ότι δεν έχουμε κάποια ταλέντα στην ομάδα μας.

Αυτό το οποίο μ’ έχει απογοητεύσει βαθύτατα είναι ότι και ο  Λάμπρου και ο Αγγελόπουλος (σ.σ. Βασίλης) έχουν αρνηθεί να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Τους έχουμε τόσα χρόνια, ξοδεύουμε πάρα πολλά λεφτά για την Ακαδημία και όταν τους ζητήσαμε να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, αρνήθηκαν.

Αυτά είναι οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι και μάθημα και για μένα και για τη διοίκηση, οι οποίοι προσπαθούμε να αναπτύξουμε την Ακαδημία και μετά βλέπουμε κάποιους ποδοσφαιριστές ίσως το 30%-40% απ’ αυτούς που να βγαίνουν σε μια χρονιά, να μη θέλουν να υπογράψουν στον Παναθηναϊκό και κοιτάζουν να βρούνε κάτι καλύτερο και φαντάζομαι θα επιστρέψουν σε μας μόνο, αν δεν βρούνε κάτι κατά την εκτίμησή τους καλύτερο».

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου (Για την Ακαδημία από το 16:51)

{youtube}7QY8MJNls8k{/youtube}

Σχόλια