Χαλαρά θα γίνονταν Πυγμάχοι!

Όλοι  γνωρίζουμε τον βράχο της άμυνας του Ατρόμητου Σωκράτη Φυτανίδη και το πόσο ικανός και σημαντικός είναι για την θέση του αμυντικού στην ομάδα του Περιστερίου.

Λίγοι όμως γνωρίζουν το ταλέντο του Φυτανίδη  και στο μποξ, εκεί όπου ξεδίνει όταν δεν έχει προπόνηση και κυρίως στον ελεύθερό του χρόνο.

Ο 30χρονος αμυντικός κάνει μαθήματα πυγμαχίας στον Βυζαντινό σύλλογο στο ΟΑΚΑ και εκτονώνεται πάνω στους σάκους έχοντας δίπλα του εκπαιδευτές όπως ο Χρήστος Γάτσης που είναι επικεφαλής και FIFA AGEND.

H συγκεκριμένη προπόνηση τον βοηθάει παράλληλα να κρατάει καλή φυσική κατάσταση.

Ένας ακόμη όμως σπουδαίος ποδοσφαιριστής ακολουθεί την ίδια τακτική με του Σωκράτη.

Ο λόγος για τον Wayne Rooney που είχε  δήλωσει «Το μποξ με έσωσε απο  το …ψυχιατρείο»

Συγκεκριμένα ο ένας από τους αρχηγούς της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ δήλωσε :

«Εάν δεν… καθόταν το ποδόσφαιρο από τόσο νωρίς, δηλαδή το να παίξω στην Έβερτον από πολύ μικρή ηλικία σίγουρα θα ήμουν πυγμάχος! Η ζωή στο Μέρσειγσαϊντ ήταν δύσκολη, γεγονός που με ανάγκασε να ασχοληθώ με το μποξ, ώστε να προστατευτώ…

Λατρεύω να προπονούμαι ακόμη και μέχρι σήμερα… Όμως, με μεγαλύτερη προσοχή. Οφείλω πολλά στην πυγμαχία και στους προπονητές μου, γιατί αυτοί με βοήθησαν πρώτα απ’ όλα να γίνω ένας καλός αθλητής.

Επίσης, είναι ευρέως γνωστό ότι έχω πρόβλημα με τα νεύρα μου και ξεσπάω εύκολα. Όταν λοιπόν… φορτώνω μέχρι τα όριά μου, τότε χτυπάω το σάκο και… γλυτώνω το ψυχιατρείο. Εκτονώνομαι… »

Σχόλια