Φρόντισε να μην έχουν φουσκάλες τα πόδια σου!

Έχεις προβλήματα στα πόδια σου από τα σκληρά γήπεδα; Ιδού μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να προστατεύσεις τα πόδια σου από αυτούς τους επώδυνους θύλακες υγρού.

Δείξε σ’ αυτά λίγη αγάπη

«Πρέπει να διατηρήσεις τα πόδια σου καθαρά και μαλακά. Να τα πλένεις με σαπούνι και να τα σκουπίζεις προσεκτικά ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα και γύρω από τη φτέρνα». Αυτές είναι οι συμβουλές του φυσιοθεραπευτή της Southampton, Steven Right ο οποίος συνεχίζει: «Απομάκρυνε τη σκληρή πέτσα η οποία υπάρχει στο σημείο το οποίο εμφανίζονται οι φουσκάλες και βάζε ενυδατική κρέμα 2-3 φορές την εβδομάδα μετά το ντους».

Τύλιξε τα με μαλακό επίδεσμο

Ο Steven Right εξηγεί: «Η τριβή προκαλεί αποκόλληση των επάλληλων στρωμάτων του δέρματος και τα δημιουργούμενα κενά γεμίζουν με υγρό ιστών. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλους και μικρούς πόνους σε άλλα μέρη του σώματος όπως οι μύες οι τένοντες και οι αρθρώσεις. Για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα δοκίμασε να αντικαταστήσεις την εσωτερική πατούσα του παπουτσιού σου με πατούσες φτιαγμένες ειδικά για τη στήριξη της καμάρας οι οποίες έχουν έξτρα επένδυση.

Μούσκεψε και τέντωσε τα παπούτσια

Θέλεις να φοράς πάντοτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια αλλά εάν αυτά είναι καινούρια ή φτιαγμένα από πλαστικό τότε πρέπει πρώτα να τα βάλεις μέσα σε ζεστό νερό και αφού μαλακώσουν λίγο τράβηξε τα και από τις δυο άκρες. Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τζελ πετρελαίου πάνω από την κάλτσα σου ή μέσα στο παπούτσι κυρίως πίσω από τη φτέρνα και στο μπροστινό μέρος. Υπάρχει επίσης μια ειδική υδροκολλοειδής κρέμα η οποία βοηθάει πολύ.

Πηγή:gazzetta.gr

Σχόλια