Φ. Καραπιπέρης: «Μπούλινγκ, κοροϊδία και ειρωνείες»

Ο Φώτης Καραπιπέρης είναι ένας ποδοσφαιριστής με θέληση που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Ο Φώτης Καραπιπέρης δεν είναι απλώς ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με θέληση που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Όταν γεννήθηκε, χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής νεογνών, όπου του χορηγήθηκαν φάρμακα, τα οποία του δημιούργησαν απώλεια ακοής.

Ο 19χρονος παίκτης παραδέχεται ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο:

«Ναι, μου δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Η συμπεριφορά ορισμένων ήταν απαράδεκτη απέναντι μου. Και ακούω και βλέπω! Αλλωστε το ποδόσφαιρο παίζεται με τα πόδια, το μυαλό και την αγάπη που έχεις γι’ αυτό.

Δέχθηκα λεκτικό μπούλινγκ από παλιούς συμπαίκτες μου και αντιπάλους. Σε προηγούμενη ομάδα μου, συμπαίκτης μου την ώρα του αγώνα ερχόταν πίσω μου στο αυτί μου και μου έλεγε: «Δεν ακούς, δεν ακούς, ρε μαλ…νο» και γύρισε προς τη κερκίδα με έδειχνε στους γνωστούς του και γελούσε ειρωνικά παρότι τον έβλεπαν οι γονείς μου! Και αρκετές φορές στις προπονήσεις συνέχιζαν την κοροϊδία, την ειρωνεία και έλεγαν ότι δεν μπορούν να παίξουν μαζί μου γιατί είμαι κωφός», τόνισε και πρόσθεσε:

«Με είχαν αναγκάσει με τη συμπεριφορά τους να θέλω να σταματήσω. Με τη βοήθεια και την στήριξη της οικογένειας μου προχώρησα και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Επίσης, να ευχαριστήσω τον κοουτς Δημήτρη Ράπτη για τη δική του βοήθεια και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια».

Για το τι θα συμβούλευε άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: «Να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, να έχουν το κεφάλι τους ψηλά, να πιστεύουν στον εαυτό τους και με σκληρή δουλειά να πετύχουν το στόχο τους. Και να κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτούς που θέλουν να τους κόψουν τα φτερά, με την στήριξη και την αγάπη της οικογένειας τους».
Ο Καραπιπέρης αγωνίζεται στον Δαβουρλή Κ. ’92 ως δεξί και αριστερό εξτρεμ και δεκάρι. Επίσης, συμμετέχει και στην Εθνική ανδρών κωφών – βαρήκοων, όπου κατάφερε από την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό που διεξήχθη στην Κρήτη να εξασφαλίσει την εισαγωγή του σε ΑΕΙ (ΤΕΦΑΑ Αθηνών), λόγω τρίτης θέσης που κατέκτησε η ομάδα.

«Ξεκίνησα ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 στην ακαδημία «Ντα λουζ» με προπονητές τον κ. Στραβοπόδη και το νονό μου Αρη Νικολόπουλο. Επειτα πήγα στη Παναχαϊκή και σε ηλικία 8 ετών στον Δαβουρλή Κ. ‘92. Το 2019 με είδε σε ένα φιλικό με τη Νίκη ο Χρήστος Παρασκευόπουλος και με ήθελε στην Κ19 της Παναχαϊκής, όπου πήγα για δύο χρόνια. Πλέον, επέστρεψα στον Δαβουρλή Κ. ’92».

Γιατί αποχώρησε από την Παναχαϊκή: «Δεν αποχώρησα γιατί το ήθελα. Μου ανέφεραν ότι δεν ήμουν στην λίστα που τους άφησε ο κ. Παρασκευόπουλος της Κ19. Κατόπιν συνεννοήσεως του υπεύθυνου του Δαβουρλή με τους ανθρώπους της Παναχαϊκής μου είπαν να πάω να με δοκιμάσουν. Πήγα στη καθορισμένη ώρα και μέρα και με άφησαν να περιμένω απλώς και μόνο για να με διώξουν χωρίς καν να μου δώσουν την ευκαιρία! Κάποιος μάλιστα που ασχολείται χρόνια στην Παναχαϊκή, έκανε ότι δεν με αναγνώρισε κιόλας!».

Για την πορεία του στις Εθνικές Νέων και ανδρών: «Το 2018 μου έκανε πρόταση ο κ. Ανδρέας Ρήγας που ήταν πρόεδρος σωματείου στην Πάτρα προκειμένου να συμμετέχω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών – βαρήκοων και έτσι ξεκίνησε η πορεία στις Εθνικές Νέων και Ανδρών. Συμμετείχα το 2018 στο Πανευρωπαϊκό Νέων στην Σουηδία, όπου αναδείχθηκα MVP της διοργάνωσης. Κατακτήσαμε την 7η θέση. Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχα με την Εθνική ανδρών στο Πανευρωπαϊκό στην Κρήτη κατακτώντας τη τρίτη θέση. Τέλος, τον Ιούλιο του 2021 παίξαμε με την Ρωσία, εκτός έδρας όπου ηττηθήκαμε με 3-0. Πριν λίγες μέρες στις 25 Σεπτεμβρίου παίξαμε με την Αγγλία στο Αλκαζάρ όπου κερδίσαμε 3-1 και στα δύο ματς είχα συμμετοχή».

Πηγή pelop.gr – Νίκος Παπαστεφανάτος

Σχόλια