«Έξω από τα ελληνικά δεδομένα η Ακαδημία του Ολυμπιακού»

Ο Λουίτζι Τσέναμο έχει επιστρέψει εδώ και λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Κ19 του συλλόγου και μίλησε  για τη νέα του καριέρα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Ο 39χρονος παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία των «ερυθρόλευκων» και το νέο του ρόλο.

Αναλυτικά, ο Λουίτζι Τσέναμο μίλησε στον Δημήτρη Τσακίρη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-Την Ακαδημία του Ολυμπιακού: «Η οργάνωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι έξω από τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει πλάνο, στήριξη από τη διοίκηση και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν δεν το δείτε από μέσα, δεν μπορείτε να το καταλάβετε.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες. Είμαι της άποψης πως έχουμε καλή πρώτη ύλη και χρειάζεται ειδικά οι μεγάλες ομάδες να κάνουν δουλειά στις υποδομές τους.

Είναι δύσκολο όλα αυτά τα παιδιά να απορροφηθούν και να σταθούν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά μπορεί να ωφεληθεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζοντας παιδιά από μια ακαδημία σαν του Ολυμπιακού».

-Τον ρόλο του ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Ακαδημία: «Όλα όσα έχω αποκομίσει προσπαθώ να τα μεταδώσω στα παιδιά. Και φυσικά να αποφύγουν τα αρνητικά, τα λάθη και τις καταστάσεις που έζησα εγώ.

Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω προπονητής πρώτης ομάδας, μου αρέσει να δουλεύω με τερματοφύλακες, επαγγελματίες και παιδιά. Είναι μια πρόκληση που δεν έχει όρια. Όση περισσότερη διάθεση έχεις τόσο ψηλότερα θα φτάσεις».

Σχόλια