Έτσι θα κάνει τη διαφορά ο Μανθάτης!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Ολυμπιακού.

Ο μακράν πιο επικίνδυνος, δημιουργικά, παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό της σεζόν ήταν ο Μανθάτης.

Στο α΄ ημίχρονο, το οποίο και προσφέρονταν για περισσότερα συμπεράσματα, ο μικρός μετά από ένα μουδιασμένο δεκάλεπτο άρχισε κι έπαιρνε πρωτοβουλίες και πραγματικά έκανε τη διαφορά, όπως μπορεί κάποιος να δει από το 00.55 έως το 02.10 στο παρακάτω βίντεο:

 

Ο Μανθάτης ουσιαστικά φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού την απερχόμενη σεζόν και μας έδωσε πολλές υποσχέσεις. Ειδικά μέχρι σε κάποιο σημείο της σεζόν, ήταν ένα από πιο ζωντανά στοιχεία της ερυθρόλευκης ενδεκάδας. Προς το τέλος της σεζόν άρχισε να πέφτει η απόδοση του, εκδήλωσε και κάποιες τάσεις ατομισμού, μετά δεν τον εμπιστεύθηκε ο Λεμονής κι έχασε κάποιες από τις εντυπώσεις, αλλά βέβαια μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών…

Απλά νομίζω ότι κι ο Μανθάτης πρέπει να δει σωστά την εικόνα της νέας σεζόν. Κι η εικόνα του πρέπει να είναι μία: να κάνει βήματα παραπάνω μπροστά. Το ξεκίνημα του ήταν καλό, κέρδισε μία θέση στο ρόστερ, αλλά αυτό δεν πρέπει να του αρκεί. Η νέα χρονιά πρέπει να έχει πρόοδο για τον Μανθάτη. Διότι, π.χ. ακόμη και στην καλή του περίοδο της σεζόν, τότε που ήταν κακό σπυρί για κάθε αντίπαλη άμυνα, ο μικρός είχε «θέματα» στα τελειώματα του, τόσο σε επίπεδο σέντρας-πάσας, όσο και σε επίπεδο σουτ-κεφαλιάς. Για την δραστηριότητα του και την κινητικότητα του, ήταν φτωχός ο απολογισμός να τελειώσει τη σεζόν με δύο γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κι εκεί είναι που πρέπει φέτος να επενδύσει: στο να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στις καίριες φάσεις μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί και μπουκάρει και ντριμπλάρει και γυρίζει και πίσω, κάνει κούρσες και γενικά είναι εξτρέμ «ενοχλητικός» για την άμυνα. Ωστόσο, το βήμα παραπάνω θα το κάνει μόνο με τις καλύτερες επιλογές στα τελειώματα των φάσεων. Όπως π.χ. τη σέντρα στον Βέργο για το 1-0 στο φιλικό. Αυτή είναι η ουσία. Να φτιάξει η, γενικά να βοηθήσει στο να φτιαχτεί ένα γκολ η, να το βάλει ο ίδιος το γκολ.

Δεν ξέρω αν προσέξατε, αλλά στην επόμενη φάση μετά το γκολ του Βέργου, ο Μανθάτης βρέθηκε από αριστερά σε θέση βολής. Προτίμησε ένα απευθείας σουτ, αλλά ο γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Το σουτ μόνο κακό δεν ήταν, ωστόσο 100% δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Ξαναδείτε, αν θέλετε, τη φάση στο βιντεάκι. Ο μικρός αν είχε πιο καθαρό μυαλό, θα έσπαγε την μπάλα δίπλα του στον Βέργο, που ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι και το 2-0 θα ήταν καθαρά διαδικαστικό…

Αυτό εννοώ όταν λέω για τις «καλύτερες αποφάσεις σε καίριες στιγμές». Ο Μανθάτης έχει το ταλέντο. ΑΝ βάλει στο παιχνίδι του κι αυτή την «κρίσιμη» παράμετρο, εγώ λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τη διαφορά.

Κι ας φέρει ο Ολυμπιακός όποιον εξτρέμ θέλει…

Από gazzetta.gr

Σχόλια