Έτσι αλλάζω επίπεδο ως ποδοσφαιριστής! [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και το μεσοδιάστημα από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου έως το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι ένας κενός χρόνος για τους ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών.

Οι περισσότεροι επιστήμονες του αθλητισμού επισημαίνουν ότι 7-10 ημέρες είναι αρκετές για διακοπές, για να «γεμίσει τις μπαταρίες του», για την επόμενη αγωνιστική σεζόν ένας αθλητής που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Οι διακοπές επουδενί δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 3 εβδομάδες. Τι γίνεται με το υπόλοιπο χρονικό διάστημα; Τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας από την ομάδα του;

Ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σπύρος Κέλλης (τομέας αγωνιστικών αθλημάτων) έχει δηλώσει ότι η πιο σημαντική περίοδος είναι η περίοδος μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να δουλεύεται ο ποδοσφαιριστής, σε θέματα που δεν μπορεί να εκπαιδευτεί κατά την περίοδο των αγώνων, που ο προπονητής δεν έχει τον χρόνο να δουλέψει ατομικά τους παίκτες. Η περίοδος Ιουνίου-Ιουλίου είναι η καλύτερη περίοδος. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου πρέπει να συνεχίζεται η προπόνηση, μέχρι τέλος Ιουλίου διακοπές και μετά να αρχίσουν τον Αύγουστο προετοιμασία.

Διεθνώς οι ποδοσφαιριστές που θέλουν  να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την νέα αγωνιστική περίοδο, εκμεταλλεύονται το κενό αυτό διάστημα και προπονούνται στα αδύναμα σημεία τους και ισχυροποιούν και τα δυνατά τους. Επιπλέον με τοπ γυμναστές δίνουν έμφαση στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και εκπαιδεύονται από έμπειρους τεχνικούς που έχουν περάσει πολλά χρόνια σε πάγκους ομάδων, στα στοιχεία τεχνικής και ιδιαίτερα της τακτικής που τους λείπουν.

Αυτό το διάστημα της έξτρα εκπαίδευσης που θα απογειώσει τους ποδοσφαιριστές την επόμενη χρονιά δεν πρέπει να είναι μικρότερο των τεσσάρων εβδομάδων, ώστε να καλυφθούν οι περισσότερες ατομικές ελλείψεις του ποδοσφαιριστή και να ανέβει σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Στο εξωτερικό υπάρχουν κέντρα τα οποία ασχολούνται με τον ποδοσφαιριστή, που θέλει να αλλάξει επίπεδο και να είναι «ένας άλλος παίκτης» τη νέα σεζόν. Στα κέντρα αυτά υπάρχουν όλοι οι εξειδικευμένοι προπονητές, γυμναστές, διαιτολόγοι, εργοφυσιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ οι οποίοι διαμορφώνουν τον νέο ποδοσφαιριστή.

Στην Ελλάδα το μεσοδιάστημα του καλοκαιριού, οι περισσότεροι παίκτες κάνουν διακοπές μερικοί βρίσκουν κάποιον προπονητή και κάνουν ατομικές προπονήσεις, κάποιοι άλλοι που τους έχουν πει ότι τους λείπει δύναμη ψάχνουν και βρίσκουν έναν γυμναστή ή πηγαίνουν σε ένα γυμναστήριο και κάποιοι άλλοι ιδιαίτερα νεαροί, δηλώνουν συμμετοχή σε κάποιο camp διάρκειας 3-4 ημερών.

Βοηθούν τα ολιγοήμερα camps;

Δεν είμαστε αντίθετοι στο να συμμετέχει ένα παιδί σε ένα ολιγοήμερο καμπ, αλλά μόνο για τη διασκέδαση. Όπως λένε οι επιστήμονες (και η κοινή λογική), δεν προσφέρουν προπονητικά σχεδόν τίποτα. Το μόνο που προσφέρουν είναι μια κοινωνικότητα και μια ολιγοήμερη εμπειρία. Τα παιδιά σπάνια μαθαίνουν κάτι. Άλλωστε σε 3-4 ημέρες με λίγες ώρες προπόνησης την ημέρα, πόσα μπορούν να μάθουν και πόσο μπορούν να βελτιωθούν; Αν ένας γονιός είναι να ξοδέψει χρήματα για να στείλει το παιδί του σ’ ένα camp, θα του συνιστούσα να βρει κατάλληλους προπονητές και να διαθέσει τα χρήματα για να δουλέψει και να βελτιωθεί πραγματικά το παιδί του.

Τι θέλω σαν γονιός για το παιδί μου;

Κατ’ αρχήν σκεφτόμενοι ως γονείς και συζητώντας τους προβληματισμούς των παιδιών μας θα θέλαμε αρκετά πράγματα να γίνονται. Η ομάδα ή η ακαδημία που βρίσκεται το παιδί μας να δουλεύει ιδανικά, το παιδί να βελτιώνεται και να μη χρειαζόμαστε κανέναν άλλο να πληρώσουμε.

Αυτό ωστόσο στην Ελλάδα δεν ισχύει. Τα «φροντιστήρια» ποδοσφαίρου είναι σε ακμή, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τι κι αν υπάρχει οικονομική κρίση. Οι γονείς κόβουν από αλλού και βοηθούν το παιδί τους να βρεθεί πιο κοντά στο να διεκδικήσει το όνειρό του. Η λύση αυτή είναι μονόδρομος στη χώρα μας.

Το επόμενο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να τον πιστέψει ο προπονητής του και να είναι στην ομάδα του βασικός.

Η συνέχεια είναι βέβαια η ομάδα να τον εμπιστευτεί και να του προσφέρει ένα συμβόλαιο. Από εκεί και μετά είναι μια άλλη συζήτηση την οποία θα την κάνουμε σε ένα άλλο άρθρο.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Ποιους να εμπιστευτώ;  Ποιος μπορεί να μου προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα να με προωθήσει σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου απ’ αυτή που είμαι και η οποία θα μου προσφέρει και το συμβόλαιο που αξίζω; Η απάντηση δίνεται παρακάτω και επειδή το έχουμε «τσεκάρει» τα 3 προηγούμενα χρόνια, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Υπάρχει στην Ελλάδα;

Ευτυχώς υπάρχει!!!

Εδώ κα τρία χρόνια ο FIFA Agent Γιώργος Κολοβός «τρέχει» το «MyPlayerCamp».

Το “MyPlayerCamp” τίθεται υπό την παρακολούθηση κορυφαίων προπονητών επαγγελματικών κατηγοριών, σκάουτερ ομάδων, γυμναστών, εργοφυσιολόγων, ψυχολόγων,  διατροφολόγων, και καταξιωμένων manager του χώρου και θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Εκπαίδευση – Αξιολόγηση – Προώθηση

Ο έμπειρος και με μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του μάνατζερ, δίνει για τέσσερις (4) εβδομάδες τη δυνατότητα, σε όλους όσους θέλουν να έχουν τα σωστά εφόδια, για μια καταξιωμένη επαγγελματική πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου, να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο με καταξιωμένους στο χώρο προπονητές και γυμναστές και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την είσοδο σε μεγαλύτερη ομάδα απ’ αυτή που τώρα αγωνίζονται και ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στα τρία προηγούμενα MyPlayer Camp το 80% των συμμετεχόντων σε αυτά εξασφάλισαν μια θέση σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας απ’ αυτή που αγωνίζονταν και οι περισσότεροι ένα καλό συμβόλαιο.

Το «μότο» του “MyPlayerCamp” είναι: Δεν αρκεί το ταλέντο. Πάρε τις κατάλληλες βάσεις! Προπονήσου επαγγελματικά, δείξε την αξία σου! Πάρε το συμβόλαιο που σου αξίζει σε επαγγελματική κατηγορία ή στην Γ΄Εθνική – Μη μείνεις αδρανής το καλοκαίρι, προΕΤΟΙΜΑΣΟΥ για μια νέα ποδοσφαιρική χρονιά, δίπλα στους καλύτερους. Πάρε τα απαραίτητα εφόδια, στo MyPlayer Camp

Το “MyPlayerCamp” επισκεφτήκαν οι καταξιωμένοι προπονητές: Σάκης Τσιώλης, Άκης Μάντζιος, Θωμάς Γράφας, Μάκης Χάβος, Νίκος Παντέλης, Γιώργος Βαζάκας, Λάζλο Τσάμπα κ.α

Συνοπτικά:

«MYPLAYER CAMP»

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ: Τακτικής, Εξειδικευμένης Τεχνικής, Φυσικής Κατάστασης, Τερματοφυλάκων, Εργομετρικές εξετάσεις. Πλήρες καταρτισμένο τεχνικό επιτελείο με την επίβλεψη του Θωμά Γράφα.

Πλήρη ενημέρωση για θέματα: ΜΜΕ, Διατροφής, Φυσικοθεραπείας, Νομικής Φύσεως, Ψυχολογίας, Διαιτησίας, Management, σχετικά με το ποδόσφαιρο.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 22 Ιουνίου 2015

ΛΗΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 17 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 4 Εβδομάδες

ΓΙΑΤΡΟΣ: Παρουσία γιατρού σε κάθε προπόνηση

ΗΛΙΚΙΕΣ: Από 15 έως 35 ετών

ΓΗΠΕΔΟ: Ρέντη

ΘΕΣΕΙΣ: Περιορισμένες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως 19 Ιουνίου 2015

Περισσότερες πληροφορίες και Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 697 223 6444 (κ. Γιώργος Κολοβός)

 

Σχόλια