Ετοιμάζονται για Λονδίνο, για φιλικά με αγγλικές ομάδες, 50 νεαροί ποδοσφαιριστές

Πενήντα πιτσιρικάδες θα παίξουν φιλικά με αγγλικές ομάδες και θα περάσουν από το μικροσκόπιο των σκάουτερ

Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, πενήντα νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές-μέλη των Cyprus Elite Players, μαζί με τους συνοδούς της Soccer World Cyprus, θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο, όπου θα δώσουν φιλικά παιχνίδια επίδειξης με αγγλικές ομάδες, τα οποία θα παρακολουθήσουν σκάουτερ διαφόρων ομάδων.

Τα πενήντα Κυπριόπουλα, ηλικίας 9 με 15 ετών, αποτελούν την αφρόκρεμα των ποδοσφαιρικών ταλέντων του νησιού μας και έχουν επιλεχθεί μέσα από μια μακρά διαδικασία η οποία ξεκίνησε με το φετινό Τουρνουά της Αγίας Νάπας και συνεχίστηκε στο καμπ Μαΐου των Elite Players. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν τους τελευταίους μήνες στις προπονήσεις και στα φιλικά των Elite Players, κλήθηκαν να πάνε στην Αγγλία αυτό τον Οκτώβριο, όπου θα επιδείξουν το ταλέντο τους, με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις των ξένων σκάουτερ. Όλο αυτό το διάστημα έκαναν ομαδικές προπονήσεις ώστε οι ομάδες των επίλεκτων να αποκτήσουν ομοιογένεια.

Οι ποδοσφαιριστές που θα πάνε Λονδίνο έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες με βάση τις ηλικίες τους. Δημιουργήθηκαν ομάδες U15 (1998-1999-2000), U12 (2001), U11 (2002) και U10 (2003-2004), οι οποίες θα δώσουν για μια εβδομάδα από τις 26 Οκτωβρίου από τέσσερα φιλικά με αγγλικές ομάδες. Την ίδια στιγμή οι νεαροί Κύπριοι θα ζήσουν από πρώτο χέρι την ποδοσφαιρική νοοτροπία των Άγγλων, τον τρόπο δουλειάς και τις καιρικές συνθήκες στη χώρα. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια επίδειξης θα παρακολουθήσουν σκάουτερ από αρκετές ομάδες της Αγγλίας.

Πέρα από τους πενήντα ποδοσφαιριστές, στην αποστολή βρίσκονται και τέσσερις συνοδοί της Soccer World Cyprus καθώς και γονείς. Η βάση της κυπριακής αποστολής θα είναι το ξενοδοχείο Saint Georgio στο Woodford Green στο βόρειο Λονδίνο, που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Τότεναμ στο Ένφιλντ.

Για να προετοιμαστούν καλύτερα για το ταξίδι, οι νεαροί ποδοσφαιριστές μαζεύονταν συχνά για προπονήσεις και φιλικά τους τελευταίους μήνες, ενώ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου προγραμματίστηκαν φιλικά παιχνίδια με την Ανόρθωση στις εγκαταστάσεις Elite Sporting Club στο Pascal English School στη Λάρνακα.

Η συνέχεια

Η φουρνιά του 2013 των Cyprus Elite Players θα συνεχίσει και μετά το ταξίδι στο Λονδίνο τις συχνές συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα μέχρι το επόμενο καμπ τον Μάιο του 2014. Με τα καλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της συγκεκριμένης ηλικίας στην Κύπρο να μαζεύονται για προπονήσεις και φιλικά, οι νεαροί αποκτούν σημαντικές εμπειρίες και βελτιώνουν τη νοοτροπία τους.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του ταξιδιού του Οκτωβρίου στο Λονδίνο και στο πόσοι νεαροί Κύπριοι θα επιλεχθούν από τους σκάουτερ για να επιστρέψουν στην Αγγλία για νέα δοκιμαστικά.

Οι τρεις περσινοί ελίτ

Η αντίστοιχη αποστολή των Elite Players που πήγε τον Οκτώβριο του 2012 στο Λονδίνο αποτελείτο από τριάντα παίκτες. Οκτώ απ΄ αυτούς κλήθηκαν από την Τότεναμ να επιστρέψουν στο Λονδίνο τον περασμένο Φεβρουάριο για νέα δοκιμαστικά. Οι τρεις που ξεχώρισαν στο δεύτερο αγγλικό καμπ (ο 11χρονος μέσος/επιθετικός Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο 12χρονος σέντερ φορ Οδυσσέας Σπυρίδης και ο 12χρονος τερματοφύλακας Χριστόφορος Ιωάννου) βρίσκονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ, όπου περνούν από το τελικό κοσκίνισμα των «πετεινών».

Από τους εκατό νεαρούς απ΄ όλο τον κόσμο που πήγαν στην Τότεναμ πριν από μερικές εβδομάδες, απέμειναν σήμερα μόλις 25, μεταξύ τους και οι τρεις Κύπριοι. Σύντομα αναμένεται η τελική απόφαση της Λονδρέζικης ομάδας κατά πόσο θα τους κρατήσει, τη στιγμή που και άλλες αγγλικές ομάδες ήδη μελετούν τις περιπτώσεις τους και περιμένουν την κατάληξη των δοκιμαστικών στους «πετεινούς».

Σχόλια