Εθνική Παίδων U17: «Συγκέντρωση, πάθος και ομαδικότητα έφεραν την επιτυχία»

Η Εθνική U17 προκρίθηκε στην Elite Round του EURO U17 2022 νικώντας 1-0 τη Γαλλία και τερματίζοντας πρώτη στον 8ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στην Πιερία.

Ο προπονητής Αλέξης Αλεξιάδης, ο αρχηγός Δημήτρης Κωττάς και ο σκόρερ της νίκης επί των “τρικολόρ” Χρήστος Αλεξίου αποτιμούν τη μεγάλη επιτυχία. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εστίασε στη συγκέντρωση και το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στα τρία παιχνίδια του ομίλου:

“Πετύχαμε αυτό το οποίο είχαμε θέσει ως στόχο και μάλιστα κλείσαμε τις υποχρεώσεις μας στον όμιλο με νίκη επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου. Ανήκουμε πλέον στην ελίτ της Ευρώπης και η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Από την αρχή ως το τέλος του τουρνουά ήμασταν συγκεντρωμένοι και ακολουθήσαμε πιστά το αγωνιστικό μας πλάνο, ενώ τα παιδιά έδειξαν και μεγάλο πάθος. Αυτά ήταν τα βασικά μας όπλα και μας οδήγησαν στην πρόκριση.

Τώρα θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο για να αντιμετωπίσουμε τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό θα προκύψει από τη μελέτη και την ανάλυση των αγώνων μας, ώστε να εντοπίσουμε τα σημεία στα οποία μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος στους αγώνες του ομίλου, αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν στις προηγούμενες κλήσεις, γιατί όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι στο να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα και να φτάσουμε στην επιτυχία”.

Ο αρχηγός Δημήτρης Κωττάς, πανευτυχής για τη νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Είμαστε ευτυχισμένοι που πετύχαμε μια μεγάλη νίκη επί ενός τόσο ισχυρού αντιπάλου και φτάσαμε στην πρόκριση που ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Από την αρχή του τουρνουά δείξαμε πόσο δεμένοι είμαστε, βοηθούσαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Αισιοδοξώ ότι αν διατηρήσουμε τα θετικά μας στοιχεία και δουλέψουμε για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια της διοργάνωσης”.

Ο σκόρερ της νίκης επί της Γαλλίας Χρήστος Αλεξίου, επίσης χαρούμενος για τη νίκη και την πρόκριση της Εθνικής, τόνισε από την πλευρά του: 

“Σφραγίσαμε την πρώτη θέση και την πρόκριση με μία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα και παίζουμε όλοι για το καλό του συνόλου. Έχουμε δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει. Αφιερώνω το γκολ και τη νίκη στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες”.

Σχόλια