Ερέρα: «Θα ανεβάζω ποδοσφαιριστές, από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα»

H διοίκηση του Άρη παρουσίασε τον Πάκο Ερέρα, με τον νέο προπονητή των «κίτρινων» να δηλώνει με νόημα ότι θέλει πάντα να κερδίζει, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τη συμβουλή του Ερνέστο Βαλβέρδε που παραμένει στο μυαλό του.

Επιπλέον δήλωσε για τα παιδιά της Ακαδημίας του Άρη, ότι είναι το πάθος του να έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές και να δουλεύει με αυτούς καθώς ότι και θα ανεβάζει ποδοσφαιριστές, από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασή του:

«Ευχαριστώ τον Άρη για το ενδιαφέρον. Δεν ήταν στις σκέψεις μου να έρθω. Όταν είδα το πόσο έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Άρη, αλλά και το γήπεδο και την ζεστασιά που βγάζει, αποφάσισα να πω το ναι, και να φύγω από την πατρίδα μου. Κατέληξα σε μια απόφαση που με κάνει χαρούμενο».

Για τις συζητήσεις με τον Καρυπίδη και το πλάνο της επόμενης μέρας: «Η πρώτη επαφή έγινε πριν από ένα μήνα. Ακολούθησαν κάποιες συναντήσεις. Θεώρησα πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον του κ. Καρυπίδη. Αποτελεί ένα στοίχημα η θητεία μου. Το τριήμερο που βρίσκομαι εδώ μαζεύω πληροφορίες για το ρόστερ και τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν και πληροφορίες για τους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο».

Για το αν ο Άρης θα παίξει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο: «Είναι φίλος μου ο Κίκε Ερνάντεθ. Μίλησα μαζί του πριν έρθω και μου είπε να μην κάνω δεύτερες σκέψεις. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία ποιο σύστημα θα ακολουθήσει η ομάδα, αλλά το να έχει καλούς ποδοσφαιριστές και νοοτροπία. Θέλω η ομάδα να παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, που θα είναι ελκυστικό για τον κόσμο. Ο πρώτος που θέλω να διασκεδάζω, είμαι εγώ. Στον βωμό του να έρθει μια νίκη, δεν θα διστάσω να αλλάξω την φιλοσοφία»

Για το αν έχει στο στόχαστρο Ισπανούς ποδοσφαιριστές:
 «Μιλάμε με διάφορους παίκτες. Θέλουμε να φέρουμε τους καλύτερους στην ομάδα. Θα ήθελα να υπάρχουν Ισπανοί ποδοσφαιριστές, όμως δεν θα με πείραζε αν έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές από αλλού. Επίσης, ο Άρης είναι ομάδα από την Ελλάδα και είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχουν στο ρόστερ Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για τον στόχο που έχει τεθεί: «Ανεξαρτήτως αντιπάλου, πάντα θέλω να κερδίζω, οπότε στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει. Η διάθεση που είδα από τον πρόεδρο και η δική μου φιλοσοφία είναι να φτάσει ο Άρης όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορώ να πω σε ποιά θέση θα τερματίσουμε, γιατί δεν έχω ολοκληρωμένο στα χέρια μου το ρόστερ της νέας σεζόν και δεν γνωρίζω το ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων. Στο μήνα που ακολουθεί, θα έχω μια πλήρη εικόνα».

Για τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ο κόσμος του Άρη: 
«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό για τους παίκτες, είναι το ότι πρέπει να πάρουν τα θετικά από την εξωτερική πίεση του κόσμου, αλλά μέσα στο γήπεδο αυτοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Πρέπει να αφήνουν οποιαδήποτε αρνητική πίεση. Προφανώς, αν κάποιος επηρεάζεται από την εξωτερική πίεση, δεν είναι ένας παίκτης που κάνει για τον Άρη. Θα πρέπει να ψάξουμε παίκτες με πιο ισχυρή προσωπικότητα».

Για την σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την Μπαρτσελόνα Β’: «Συζητάμε σε μόνιμη φάση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα, γενικά, για ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής στην Εσπανιόλ, έφερα τον Ερνέστο και δημιουργήθηκε μια μεγάλη φιλία. Σχετικά με την Μπαρτσελόνα Β’ εξετάζεται ως μια ακόμα ομάδα από την οποία ο Άρης θα επιδιώξει να πάρει κάποιους ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι πριν λίγο καιρό η ομάδα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία και δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα Β’ αξίζουν να αγωνίζονται στον Άρη».

Για το αν θα ανακοινωθούν σύντομα μεταγραφές: «Καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης και την επικοινωνιακή ανάγκη να ανακοινωθεί μια μεταγραφή, αλλά δεν νιώθω αυτή τη πίεση. Με ενδιαφέρει πρώτα η ομάδα να μην κάνει λάθος και να φέρει έναν σωστό ποδοσφαιριστή. Έχω μόνιμα στο μυαλό μου μια φράση του Ερνέστο Βαλβέρδε που μου είπε ότι: “Στην Ελλάδα πρέπει να διαλέξεις παίκτες με καρδιά”. Ενδεχομένως και να ανακοινωθεί κάποιος ποδοσφαιριστής αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή και ο χρόνος θα σε ανταμείψει».

Για τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα μείνουν στο ρόστερ:
 «Η απόφαση δεν είναι απόλυτα δική μου. Έχω εμπιστοσύνη σε όλο το σταφ. Μπορεί ο πρόεδρος να έχει διαπραγματεύσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές και να μην ευοδωθούν. Ελπίζω σε λίγες μέρες από τώρα να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες που θα παραμείνουν ώστε να κινηθούμε ανάλογα για ενίσχυση».

Για την αλλαγή χλοοτάπητα: «Για να παράγει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο χρειάζεται να είναι και καλό το γρασίδι. Χρειάζεται και αυτή η διαδικασία που βλέπουμε τώρα για να δημιουργηθεί ένας εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος. Φυσικά είναι επιθυμία μου να παίξει ο Άρης ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως επιθυμία μου είναι και η ομάδα να κερδίζει. Αν όμως η αντίπαλη ομάδα υπερέχει, προφανώς και η ομάδα μπορεί να υιοθετήσει μια αμυντική τακτική. Στο τέλος της κουβέντας, είμαι προπονητής και κρατάω τα κλειδιά της ομάδας, οπότε με ενδιαφέρει η ομάδα να κερδίζει».

Για το αν θα αναλάβει κάποιο ρόλο ο Ραούλ Μπράβο:
 «Δεν έχει διευκρινιστεί, παρότι υπάρχει θετική προδιάθεση. Είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ο προπονητής τερματοφυλάκων, ο Τέλμο (σ.σ. Ντε Αντρές) θα είναι ο γυμναστής φυσικής κατάστασης και θα αποκτηθεί ακόμα ένα άτομο».

Για το αν άτυπα θα αναλάβει και τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή: 
«Όταν δούλεψα αποκλειστικά ως τεχνικός διευθυντής είχε προηγηθεί μια εποχή στην οποία οι ομάδες μου ζήτησαν να δουλέψω και στα δύο πόστα. Η βασική μου επιθυμία είναι να είμαι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αν όμως χρειαστεί να αναλάβω και τον δεύτερο ρόλο, τότε δεν αμφιβάλω ότι μπορώ να τον φέρω εις πέρας. Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να συμβάλω ενεργά στην δημιουργία μιας νέας ομάδας».

Για τη γνωριμία του με τον Θόδωρο Καρυπίδη: 
«Είδα έναν άνθρωπο με πάθος και διάθεση να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα. Αυτές τις μέρες δούλευα από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και ο κ. Καρυπίδης ήταν συνεχώς παρών και παρακολουθούσε την διαδικασία. Είδα έναν άνθρωπο που θέλει να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα που θα δίνει και θα δείχνει πράγματα στον κόσμο».

Για το ότι οι Ισπανοί προπονητές ασχολούνται και με τις ακαδημίες των ομάδων: «Είναι πάθος μου να έχω νεαρούς ποδοσφαιριστές και να δουλεύω με αυτούς. Όταν ήμουν στην Θέλτα και προβιβαστήκαμε ακολούθησαν οκτώ ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Ο Ιάγκο Άσπας που βρίσκεται με την Εθνική και ο Σάντι Μίνα που βρίσκεται στη Βαλένθια, για παράδειγμα Δύο φορές τον μήνα υπήρχε κάτι σαν συγκέντρωση με τους προπονητές των ακαδημιών, όπου προσπαθούσα να τους περάσω την δική μου ιδέα για το ποδόσφαιρο και να καταλήξουμε σε μια κοινή μεθοδολογία. Δεν ξέρω αν θα βρω αυτή τη δυνατότητα εδώ, αλλά αν υπάρχει θα ανεβάζω ποδοσφαιριστές από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα».

Για διάφορα δημοσιεύματα για μεταγραφικούς στόχους του Άρη: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ονόματα. Συζητάω με ολόκληρο το ισπανικό ποδόσφαιρο για να φέρω παίκτες υψηλού επιπέδου. Σε περίπτωση που δεν καταφέρω κάτι τέτοιο, θα πάω σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Συγκεκριμένα για την περίπτωση του Ερνάιθ, θεωρώ ότι είναι ανέφικτη περίπτωση αυτή τη στιγμή γιατί ο ποδοσφαιριστής χειρουργήθηκε πρόσφατα στην Γερμανία και χρειάζεται περίπου 3 με 4 μήνες για να αποθεραπευτεί. Είναι μια περίπτωση που δεν ενδιαφέρει τον Άρη».

Για την προσθήκη που θα γίνει στο τεχνικό τιμ
: «Δεν πρόκειται για έναν ακόμα Ισπανό στο τεχνικό επιτελείο. Με ενδιαφέρει να είναι ένα άτομο που έχει συναίσθηση τι σημαίνει Άρης και να μπορεί να μου δίνει πληροφορίες. Ο μόνος Ισπανός στο τεχνικό τιμ θα είναι ο Ντε Άντρες».

Για την προετοιμασία της ομάδας:
 «Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας θα γίνει εντός Ελλάδας. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να υπάρχει ένα καλό γήπεδο γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο το επίπεδο φυσικής κατάστασης με περιπάτους και τρέξιμο. Αυτό μπορείς να το δουλέψεις και με μπάλα. Γίνονται συζητήσεις για το δεύτερο σκέλος της προετοιμασίας για ένα αθλητικό κέντρο στην Ολλανδία, όπου η ομάδα θα παραμείνει 7 με 10 μέρες και είναι επιθυμία μου η ομάδα να δώσει 3 με 4 φιλικούς αγώνες».

Σχόλια